Preşedintele Iohannis, uimit de noul TNB: «E o bijuterie» FOTO

iohannis_main.jpg

Klaus iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită oficială la noua locaţie TNB
Foto Arhivă Personală

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, sediul Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale”, care şi-a finallizat lucrările de recondiţionare, şeful statului afirmând că este o realizare deosebit de frumoasă şi o bijuterie nu numai pentru Capitală ci şi pentru România.

Şeful statului a fost primit la sediul Teatrului Naţional Bucureşti de către directorul instituţiei, Ion Caramitru, acesta făcându-i preşedintelui un tur al clădirii, după finalizarea lucrărilor de renovare. "Este o realizare deosebit de frumoasă. Sunt impresionat şi cred că pot să îmi permit această evaluare, fiindcă în ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului românesc. Am fost în teatrul vechi, acum am văzut teatrul refăcut şi este o bijuterie şi nu numai pentru Capitală, este o bijuterie pentru România. Refolosirea, reutilarea multor spaţii a permis crearea unor săli care nu au existat înainte, săli cu un aspect foarte modernist, care vor fi căutate de mulţi regizori”, a spus preşedintele Iohannis.

iohannis_si_caramitru.jpg

iohannis
Ion Caramitru a fost ghidul preşedintelui Klaus Iohannis pe durata vizitei
Foto Arhivă Personală

El a mai arătat că, ”odată redeschis în această formă, Teatrul Naţional Bucureşti va deveni un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii în adevăratul sens al cuvântului". Şeful statului a felicitat conducerea TNB, echipa care a lucrat la refacerea acestei clădiri, dar şi întreg teatrul, care a suportat un şantier de lucru, timp de mulţi ani.

iohannis_si_actorii.jpg

iohannis
Iohannis a salutat şi actorii care se aflau în acel moment la repetiţii
Foto Arhivă Personală
Loading...
 
 

Citește și

  • teatrul national sala mare renovata

    Actorul și regizorul Ion Caramitru (73 de ani) face declarații uluitoare la câteva ore înainte de inaugurarea Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti. Potrivit spuselor sale, clădirea instituției pe care o conduce ar rezista fără probleme și unui cutremur devastator de 9 grade pe scara Richter.