Preşedintele Iohannis a spus de ce nu o vrea pe Olguţa

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care motivează respingerea nominalizărilor de miniştri pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării.

În cazul nominalizării lui Ilan Laufer la Dezvoltare sunt invocate condiţiile pentru ocuparea funcţiei de membru al Guvernului, iar în cel al Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi, lipsa de experienţă, în timp ce nominalizarea acesteia la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi “nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”, a motivat preşedintele. În cazul Liei Olguţa Vasilescu, respingerea e motivată de faptul că “persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al  transporturilor”.

Ca răspuns, premierul Dăncilă i-a solicitat preşedintelui să emită decretele prezidenţiale de numire a Liei-Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării, şi a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al Transporturilor. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1