Preşedintele Iohannis nu o revocă pe Kovesi de la şefia DNA

kovesi-si-iohannis-620x350-1000x600.jpg

Foto
Kovesi nu a fost revocată din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni,16 aprilie, că nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Klaus Iohannis a refuzat, luni, să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost suficient de puternice pentru a-l convinge să o sancţioneze. 

"La jumătatea lunii februarie, ministrul Justitiei mi-a trimis o propunere de revocare a procurorului şef al DNA, împreună cu raportul activităţii manageriale a DNA. După cum probabil vă aminţiţi, după ceva timp, la mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat şi avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie decât a domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. El nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adiţional, chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Costat deci că, în analiza aceloraşi acţiuni sau inacţiuni şi în aplicarea aceloraşi texte legale, două autorităţi ale statului, respectiv ministrul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii, ajung la concluzii diametral opuse", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Preşedintele a subliniat faptul că după ce a fost sesizat cu propunerea de revocare şi după ce a primit avizul CSM a cerut departamentelor de specialitate din Administraţia Prezidenţială o analiză şi câteva sfaturi pentru a putea lua cea mai corectă decizie. 

loading...
Loading...