Președintele Iohannis, la Summit-ul despre migrație

presedinte romania-klaus iohannis.jpg

presedinte romania-klaus iohannis
Președintele Klaus Iohannis se află astăzi, 20 septembrie, la Salzburg unde are loc un Summit despre migrație
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Președintele Klaus Iohannis se află la Salzburg unde are loc un Summit despre migrație. A refuzat să răspundă la întrebările despre scandalul din PSD.

 

Președintele Klaus Iohannis se află astăzi (20 septembrie) la Salzburg (Austria) unde are loc un Summit despre migrație. La ora10,15 , a făcut scurte declarații de presă, înaintea participării reuniunii informale a Consiliului European de la Salzburg.

''Avem un Summit informal început aseară, se continuă astăzi. Tema principală este migrația și securitatea internă. Aseară am discutat despre chestiunea migrației, aspectele interne și chiar dacă este un summit informal, nu se iau decizii, se armonizează poziții. Concluzia cea mai importantă este că trebuie să lucrăm repede la câteva regulamente care permit abordarea mai instituțională a fenomenului migraționist și relocarea migranților.

Astăzi, în sesiunea de dimineață, discutăm despre aspecte de securitatea internă, colaborarea judiciară, securitatea granițelor externe și chestiuni legate de Brexit. Comisia a venit cu o propunere corectă, Frontexul face o treabă corectă. România este foarte implicată în Frontex, însă este nevoie de mai mult. Trebuie să ne gândim dacă nu creștem efectivele Frontex și dacă le dăm atribuții puțin mai clare în combaterea migrației egale și în zona de frontiere externe ale Uniunii.'', a declarat Klaus Iohannis, aflat la Salzburg, citat de pro tv.ro.

Agentia FRONTEX se implica in securizarea frontierelor prin asigurarea coordonarii actiunilor Statelor Membre in implementarea masurilor comunitare privind managementul frontierelor externe.

Întrebat de jurnaliști despre scandalul din PSD, președintele Iohannis a spus că va discuta despre probleme interne la întoarcea în România.

Loading...