Președintele Iohannis, despre măsurile noi de restricție: „Lunile următoare nu vor fi deloc ușoare”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, 7 octombrie, despre numărul mare de infectări zilnice cu coronavirus, cauza impunerii de noi restricții la noi în țară, printre care și închiderea teatrelor, a cinematografelor și a restaurantelor.

Președintele Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă în contextul înregistrării celui mai grav bilanț al epidemiei de coronavirus în țara noastră. În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei.

Declarațiile președintelui Iohannis în contextul impunerii a noi restricții

„România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. (..)

Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor.

În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse, și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou. Situația este complicată.

Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România.

Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri.

Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament.(..)

Oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat”, a declarat Iohannis.

„Nu e nevoie să închidem toată țara”

„Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă”, a mai adăugat șeful statului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net