Președintele Iohannis amână referendumul pe Justiție

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis s-a răzgândit în legătură cu organizarea unei consultări populare pe tema continuării luptei anticorupție în România. Șeful statului a precizat, prin vocea purtătorului său de cuvânt, că un referendum nu mai este oportun, dar că poate fi organizat în alt moment.

Imediat după aprobarea Ordonanței buclucașe nr. 13, de modificare a codurilor penale, preșdintele Klaus Iohannis a informat că va declanșa un referendum pentru a cere opinia cetățenilor în legătură cu măsurile Executicului. Klaus Iohannis intenționa să-i întrebe pe români dacă sunt de acord cu slăbirea luptei anticorupție și dacă susțin îmblânzirea pedepselor pentru infracțiunile de corupție. Surpriză, însă. Președintele a anunțat oficiaș prin purtătorul său de cuvânt, că amână organizarea referendumului, dar că nu renunță la idee.

Surse oficiale din cadrul Palatului Cotroceni au declarat pentru hotnews.ro că referendumul organizat acum nu ar fi reprezentat alteceva decât „un glonț tras în aer”. Conform acestor surse, manifestațiile din stradă și-au atins scopul, iar Ordonanța 13, prin care se dezincriminau parțial abuzul în serviciu și conflictul de interese, a fost abrogată.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net