Președintele Franței l-a lăudat pe Klaus Iohannis. ”Nu-și lasă țara din mână”

macron_iohannis.jpg

macron iohannis
Emmanuel Macron apreciază atitudinea lui Klaus Iohannis față de încercările politicienilor de a modifica legile justiției
foto: arhiva Click!

Dacă în țară, Klaus Iohannis este acuzat în ultima vreme de pasivitate, din afară lucrurile se văd diferit. Președintele a fost lăudat recent de Emmanuel Macron pentru atitudinea față de încercările de a slăbi puterea justiției.

Președintele francez a acordat un interviu pentru BFMTV la împlinirea unui an de mandat. Emmanuel Macron a vorbit și despre situația din Europa de Est, în contextul ascensiunii unor lideri pouliști precum Viktor Orban, în Ungaria.

”În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: «Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor»”, a declarat Macron.

Președintele francez a dat ca exemplu situația din Ungaria, Polonia și, parțial, din România, insistând asupra faptului că în țara noastră președintele Klaus Iohannis face eforturi pentru a nu scăpa țara din mână.  ”Polonia, Ungaria, unii din România și salut munca președintelui român care nu îşi lasă ţara din mână... Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a adăugat Macron.

Loading...

Citește și