Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis. A fost aprobat PNRR-ul României

cotroceni.png

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni
Foto: Administrația prezidențială

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a fost primită, luni, 27 septembrie, la Palatul Cotroceni, de către şeful statului Klaus Iohannis. Ulterior, oficialul european a avut o întrevedere şi cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a făcut luni o vizită oficială la Bucureşti în contextul finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU.

Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis

Ursula von der Leyen a avut în decursul zilei de vizită întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. Înaintea vizitei, şefa CE a scris pe Twitter că este în drum spre România pentru a vedea cum se desfăşoară redresarea pe teren.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost depus la Comisia Europeană în data de 31 mai 2021 şi prezentat public pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene în data de 2 iunie 2021”, arată un comunicat de presă al Executivului.

Ursula von der Leyen a fost primită la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis. Ulterior, Ursula von der Leyen, Klaus Iohannis și Florin Cîțu vor vizita Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (17:45), care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU, şi vor susţine o conferinţă de presă comună (18:15).

„Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani. (..) Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă", a declarat vineri Florin Cîţu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5