Presa internaţională despre alegerile din România: "Înfrângere istorică a stângii"

Ultima actualizare:

    Presa internațională a fost promptă și a comentat rezultatele de la alegerile prezidențiale din RomâniaFOTO: Click!
Presa internațională a fost promptă și a comentat rezultatele de la alegerile prezidențiale din RomâniaFOTO: Click!

Presa internațională a fost promptă și a comentat rezultatele de la alegerile prezidențiale din România. "Înfrângere istorică a stângii", ”Klaus Iohannis și-a zdrobit contracandidata”, ”Cel mai slab rezultat obţinut vreodată de PSD”. Sunt câteva titluri din presa internațională.

Alegerile prezidențiale 2019 nu au trecut neobservate în Europa. Presa internațională a comentat acest eveniment important din România.

  • "Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România", este titlul din Le Monde. Cotidianul francez interpretează rezultatul ca fiind eșecul strategiei stângii, care a încercat să seducă electoratul cu creșteri de salarii, pensii și ajutoare sociale dar care a întors spatele orientării istorice pro-europene a țării și milioanelor de români plecați la muncă în Europa de Vest, scrie digi24.ro.
  • Și presa italiană a urmărit rezultatul alegerilor din România. La Repubblica scrie că la aproape 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, România a confirmat că vrea să rămână în Europa. Este o lovitură dată suveraniștilor, autocraților și național-populiștilor de pe întreg continentul, cred jurnaliștii italieni. Totodată, rezultatul dă șansa continuării luptei anticorupție și accelerării integrării în UE a României, scrie digi24.ro.
  • Reuters: “Iohannnis și-a zdrobit contracandidatul”. “Preşedintele de orientare de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile de duminică, în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidatul socialist cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale democrate ale PSD”, a scris Reuters.
  • AFP: ”Cel mai slab rezultat obținut vreodată de PSD”. Agenția France Press a scris că fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% - 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie. “Preşedintele în funcţie Klaus Iohannis a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, potrivit sondajelor de opinie, un rezultat care va confirma traiectoria pro-europeană a statului membru est-european. La 30 de ani de la căderea comunistului, fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat, învingând-o pe liderul PSD, Viorica Dăncilă, fost premier al României. Dăncilă a obţinut 33,5%-35,2% din votul, cel mai slab rezultat obţinut vreodată de PSD, care a dominat politica românească de la căderea comunismului în 1989”, a scrie AFP.
  • The Guardian: ”Iohannis a câştigat cu uşurinţă”. Și The Guardian scrie că Iohannis a obținut o victorie facilă. “Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile, confirmând aşteptările.”
  • New York Times: Iohannis ”și-a zdrobit” adversarul. “Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat scrutinul de duminică în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidata socialistă cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale-democrate (PSD) succesive”, scrie publicația citată.

Citește și:

Klaus Iohannis a câștigat detașat alegerile prezidențiale 2019! Cu ce procent a învins-o pe Dăncilă

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis a câştigat alegerile. Peste 9 milioane de români au votat în țară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net