Preotul acuzat că a bătut un puşti, anchetat de Mitropolia Moldovei

Ultima actualizare:

    Elevul de 11 ani  a ajuns la spitalFoto: Monitorul de Botoşani
Elevul de 11 ani a ajuns la spitalFoto: Monitorul de Botoşani

O nouă anchetă! Clericii au luat în vizor cazul preotului care ar fi lovit un copil, în timpul cursurilor, pentru că a refuzat să se închine.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au autosesizat, după ce dascălul de religie din comuna Cristeşti (Botoşani) este acuzat că ar fi lovit un elev de 11 ani, de Religie penticostală, care n-a vrut să-şi facă semnul crucii în timpul orei. Acuzaţiile i-au fost aduse preotului - profesor de părinţi, care susţin că băiatul a fost tras de ureche şi lovit cu capul de perete. De altfel, cel mic a ajuns la spital, unde a fost internat pentru mai multe investigaţii. Revoltată, mama puştiului a explicat că n-a avut niciodată probleme cu preotul, pe care nici nu-l cunoaşte.La finalul anchetei demarate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, preotul riscă să rămână fără catedră, dacă superiorii săi vor concluziona că acuzaţiile aduse se probează, scrie adevarul.ro. „Chiar dacă acel elev, din câte am înţeles până acum, l-a provocat pe părinte şi nu l-a lăsat să-şi facă ora, totuşi este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad”, consideră preotul Constantin Sturzu, de la Mitropolia Moldovei.

“Cu siguranţă se vor face cercetări serioase şi se vor lua măsuri drastice, dacă lucrurile se adeveresc. Fiind preot, ancheta se derulează şi pe linie bisericească. În plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvântarea Bisericii”, adaugă părintele.

Cazul a ajuns şi în vizorul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, care a deschis o anchetă pentru a vedea dacă preotul poate fi acuzat de infracţiunea de purtare abuzivă. 

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net