Preot militar de 38 de ani, ucis de temutul virusul. Medicii din București nu l-au putut salva

Ultima actualizare:
Pe afișul electoral, edilul Ion Aliman e încadrat de doi fruntași liberali
Pe afișul electoral, edilul Ion Aliman e încadrat de doi fruntași liberali

Dramă în Banat! Preotul militar Radu - Cosmin Bogdan a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă, după cum anunţă Arhiepiscopia Timişoarei. În vârstă de 38 de ani, părintele, care suferea de obezitate de gradul I, a fost ucis de COVID – 19.

Neputincioşi în faţa virusului agresiv! Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara n-au reuşit să salveze viaţa preotului militar Radu -Cosmin Bogdan, care fusese internat în urmă cu zece zile. Vestea decesului a fost dată de Arhiepiscopia Timişoarei. “Cu adâncă durere în suflet, anunţăm că preotul militar Radu - Cosmin Bogdan (1983 - 2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis Arhiepiscopia. Conform doctorilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, părintele s-a stins miercuri, în urma unui stop cardiorespirator. Acesta suferea de obezitate de gradul I, care prezintă un risc crescut de complicaţii în cazul infectării cu SARS - CoV - 2, şi nu avea alte comorbidităţi. Personalul de la Spitalul Militar din Timişoara făcuse un apel la cei vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă pentru tânăr, arată adevarul.ro. Radu - Cosmin Bogdan a studiat la Colegiul Naţional „Carmen Sylva” din Timişoara. În 2007, el a obţinut licenţa în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În anul 2013, părintele a obţinut titlul de doctor în teologie din partea Facultăţii „Andrei Şaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. În perioada 2015 – 2018, el a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Pedagogie Muzicală. “A fost hirotonit diacon în anul 2007 şi a slujit la Catedrala mitropolitană din Timişoara şi la mai multe biserici din oraş. Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 infanterie Banat”, a mai comunicat Arhiepiscopia. În anii 2007 şi 2008, părintele Radu a fost cadru didactic la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie de la Universitatea de Vest din Timişoara, unde a predat muzică bisericească. Din 2011 până în prezent, a predat la Departamentul de Studii Româneşti la aceeaşi facultate.   Preotul Radu - Cosmin Bogdan era căsătorit şi avea trei copii.  “Colectivul Spitalului Militar Timişoara este alături de familia îndurerată – soţia, Macrina, şi cei trei copii, Iustin, Teodora şi Sofia - a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS - CoV - 2. Sincere condoleanţe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!”, a postat pe Facebook colectivul de la Spitalul Militar din Timişoara. 

SARS - CoV - 2 l-a răpus pe primarul din Deveselu și a complicat lupta în alegeri 


    Pe afișul electoral, edilul Ion Aliman e încadrat de doi fruntași liberali
Pe afișul electoral, edilul Ion Aliman e încadrat de doi fruntași liberali

Doliu la Primăria Deveselu (Olt), comuna în care NATO a construit scutul antirachetă, dispozitiv de apărare în valoare de 800 de milioane de dolari. Ion Aliman (57 de ani), edilul localității, a decedat în urmă cu o săptămână, la Spitalul Colentina din Bucureşti, din cauza infectării cu noul coronavirus. Primarul fusese internat pe 4 septembrie la Spitalul Municipal din Caracal, de unde a fost transferat ulterior la Bucureşti, în condiţiile în care starea sa se agravase. În urmă cu zece ani, Ion Aliman suferise un transplant renal. În plus, el avea diabet şi hepatită, scrie adevarul.ro.  Decesul edilului a complicat lupta politică, întrucât el candida pentru un nou mandat în fruntea primăriei. Principalele partide, PSD și PNL, au rămas acum fără candidat. Primul dintre partide miza pe Aliman în competiția electorală, mai ales că edilul câștigase alegerile din 2016 sub flamura sa. PNL a crezut până în ultima clipă că edilul în funcție va trăda PSD și va candida sub sigla sa. Mai mult, PNL a și tipărit afișe electorale cu actualul edil.  Prin urmare, cel mai bun deznodământ pentru PSD și PNL este ca alegerile să fie câștigate de primarul decedat, aflat pe prima poziție a buletinului de vot, iar scrutinul să fie repetat la o dată ulterioară. De altfel, celelalte partide aflate în cursă suspectează că strategia PSD – PNL va fi să-i îndemne pe alegători să voteze cu mortul.

Flash News: 

  • Top. Cele mai multe noi cazuri de coronavirus - 281 - continuă să fie raportate în Capitală, în timp ce topul județelor este deschis de Galați. Cele mai puține îmbolnăviri noi - 3 - au fost raportate în ultimele 24 de ore în Mehedinți. 
  • Izolare. Pe teritoriul României, 9.324 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.953 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.769 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane. 
  • Decese. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.612 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, dar și în multe alte țări. De la începutul pandemiei, 126 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat. 
  • Măsuri. Portul măştii a devenit obligatoriu 24 de ore din 24 în centrul istoric al Genovei, marele port din nordul Italiei, pentru a lupta împotriva creşterii cazurilor de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile locale, scrie AFP. În Franța, autoritățile au decis închiderea restaurantelor şi a barurilor din regiunea Marsilia şi din Guadelupa în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri. 
  • Cifre record. Numărul de infecții cu coronavirus la nivel mondial a depășit 32 de milioane, potrivit Worldometers. Mai multe țări au înregistrat cifre record. Indonezia a anunțat un bilanț zilnic de 4.456 de cazuri, totalul ajunge la 257.388. Au fost consemnate și 140 de decese noi (9.977 în total). Polonia are 1.136 de infecții noi, cel mai ridicat bilanț zilnic de până acum. În total, în această țară au fost raportate 82.809 cazuri de coronavirus și 2.369 de decese Covid-19. Și Cehia a raportat 2.309 de infecții noi, al treilea cel mai mare bilanț zilnic de până acum. Creșterea numărului de cazuri din această țară a fost, în ultimele două săptămâni, una dintre cele mai rapide din Europa, bilanțul total ajungând la 55.464. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net