Preot din Vaslui: «Îmbrăcați un copil, de Paște!»

parohia_harsova_vaslui-preot-copii-campanie_umanitara.jpg

parohia_harsova_vaslui-preot-copii-campanie_umanitara
Preotul Ionel Stoian, din localitatea Hârșova, județul Vaslui, a început o campanie umanitară pe Internet. ”Îmbrăcați un copil, de Paște!”
FOTO: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Preotul Ionel Stoian, din localitatea Hârșova, județul Vaslui, a început o campanie umanitară pe Internet. ”Îmbrăcați un copil, de Paște!”, îndeamnă acesta. În localitatea pe care o păstorește sunt mai mulți copii sărmani care nici nu visează la o pereche de pantofi sau la hăinuţe noi.

Românii sărbătoresc Paştele peste o lună și jumătate. Învierea Domnului trebuie să ne găsească pe toţi în haine noi, spune tradiţia din bătrâni. Chinuţi de sărăcie, zeci de copii din localitatea Hârșova, judeţul Vaslui, nici nu pot visa la o pereche de pantofi sau la hăinuţe noi, scrie stiriest.ro.

Cine vrea să ajute copiii trebuie să intre pe pagina de Facebook Parohia Hârsova Vaslui, iar acolo putea lua legătura cu parintele Ionel Stoian.

Preot din Vaslui: ”Îmbrăcați un copil, de Paște!”

Preotul Ionel Stoian, din localitatea Hârșova, județul Vaslui, a început o campanie umanitară pe Internet. ”Îmbrăcați un copil, de Paște!”, îndeamnă acesta.

Preotul speră să le îndeplinească micuţilor dorinţa de a avea hăinuțe și pantofi noi, de Paște. Și niște jucării ar fi binevenite, la fel dulciurile.

Copiii povestesc că părinții lor abia reușesc să le pună o pâine pe masă. Micuții și-au găsit refugiul în credință. La biserică, părintele Ionel Stoian, cel care i-a botezat pe prichindeii din sat, le-a venit în sprijin, scrie aceeași sursă.

“Fiind în perioada Postului Mare, m-am gândit ca și anul acesta să vă ofer posibilitatea de a face o faptă bună. Vă doriți să aduceți zâmbetul pe chipul unui copilaș? Ați putea să-i faceți o mare bucurie îmbrăcându-l cu hăinuțe noi de Paști. Alegeți unul din cei 41 de copii din parohia noastră (cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani) care au nevoie de sprijin (din familii monoparentale sau cu mulți copii) și nu vă va uita niciodată! Pachetele primite le vom împărți copiilor la biserică în ziua Intrării Domnului în Ierusalim (Florii). Aș avea rugămintea ca pachetele să ajungă până la data de 18 aprilie. Alegeți să dăruiți bucurie!”, a scris pe Internet preotul Ionel Stoian. (Sursa: stiriest.ro)

Citește și:

Program umanitar Crucea Roşie: ”Donați medicamente!”

Drama familiei cu cinci copii care trăieşte într-un grajd de 7 ani. ”Iarna e crunt!”

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Toţi copiii unei familii foarte sărace din judeţul Botoşani reuşesc să ia numai note de 10, deşi trăiesc într-o căsuţă cu două cămăruţe iluminate de un bec slab. Fac lecţiile cu rândul şi merg kilometri întregi pe jos ca să înveţe carte.

  • Cristi Stan (40 de ani) lucrează în Ialomiţa, la Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. De un an, după ce lasă cagula şi combinezonul, merge în satul Bucşa, comuna Valea Ciorii, din inima Bărăganului, unde are grijă de patru copii săraci care locuiesc doar cu mama lor. Tatăl s-a sinucis, iar femeia a rămas singură cu Elena, Ionela, Laurenţiu şi Georgiana. Poliţistul a văzut povestea copiilor pe internet şi a luat imediat legătura cu ei.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul