Premiile Gopo 2020. Lista câștigătorilor anunțați la ceremonia în aer liber

Ultima actualizare:

    Premiile Gopo 2020 Foto Facebook
Premiile Gopo 2020 Foto Facebook

Pentru prima dată în istorie, gala Gopo, la care sunt premiate realizările cinematografice din 2019, a început la Verde Stop Arena, în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Lista Premiilor Gopo 2020

  • Iată care sunt premianții de anul acesta al Galei Gopo 2020:
  • Primul premiu din această seară se acordă regizoarei Enxhi Rista, pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar - EL IUBEȘTE OCHII MEI!
  • Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune la #PremiileGopo2020 este HAVANA CUBA, regizat de Andrei Huțuleac.
  • Premiul pentru Cea mai bună muzică originală merge la Pablo Pico, pentru filmul CĂLĂTORIA FANTASTICĂ A MARONEI, regizat de Anca Damian.
  • Tudor Mircea primește premiul oferit de RSC, pentru filmul LA GOMERA. Premiul este înmânat de reprezentatul RSC, directorul de imagine Alexandru Sterian.
  • Premiul Tânără Speranță a fost câștigat de actrița Cătălina Mihai, pentru filmul HEIDI
  • Premiul Gopo 2020 pentru Cel mai bun sunet ajunge la Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp, Christian Holm, pentru filmul LA GOMERA. Premiul a fost ridicat de Roxana Szel, editorul filmului.
  • DOLOR Y GLORIA/ DURERE ȘI GLORIE este Cel mai bun film european, distribuit în 2019 în cinematografe de Independența Film.
  • Câștigătorul Premiului Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar este Istvan Teglas pentru rolul din filmul LA GOMERA. Premiul este înmânat de actorii Magda Catone și Cristi Popa.
  • Rodica Lazăr este câștigătoarea Premiului Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru filmul LA GOMERA.
  • Premiul Gopo pentru Cele mai bune decoruri merge către Simona Pădurețu, pentru filmul LA GOMERA. Premiul este înmânat de actorii Dorotheea Petre și George Ivascu, și ridicat de Patricia Poenaru.
  • Câștigă Premiul Gopo pentru Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură Domnica Bodogan, Nastasia Mateiu și Clara Tudose, pentru filmul MARIA, REGINA ROMÂNIEI.
  • Filmului „Oh, Ramona!” - Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office (256.115 spectatori și încasări de 5.016.367 de lei). Premiul este înmânat de Andreea Esca și ridicat de actorul Bogdan Iancu.
  • „5Gang: Un altfel de Crăciun” - Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office (167.025 de spectatori și încasări de 3.162.478 lei).
  • Premiul Gopo pentru Cel mai bun montaj merge la Roxana Szel (aflată la a patra nominalizare din carieră), pentru filmul LA GOMERA. Premiul este înmânat de actorii Ana Ciontea și Dan Bordeianu.
  • Câștigătorul premiului pentru Cea mai bună imagine este Tudor Mircea RSC, pentru FILMUL LA GOMERA. Premiul este prezentat de actorii Diana Cavallioti și Mihai Calin.
  • DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE a fost desemnat Cel mai bun film documentar la Gala Premiilor Gopo 2020. Premiul acordat de Enel România a fost prezentat de actorul Alexandru POTOCEAN și ridicat de producătoarea Ada Solomon.

Cum se va desfășura Gala Gopo 2020

Ceremonia este transmisă în direct pe protvplus.ro şi pe site-ul premiilegopo.ro. Sosirea vedetelor pe covorul roşu este prezentată de Amalia Enache.

La această gală, Premiile Speciale sunt acordate scriitorului Radu Cosaşu şi monteuzei Cristina Ionescu, la ora 21.47, Premiul pentru Întreaga Carieră, acordat actorului Virgil Andriescu este programat la ora  22.22, trofeul pentru "Cea mai bună regie", la ora 22.57, iar pentru "Cel mai bun film" la ora 23.03. 

Actorul Alex Bogdan este şi de această dată amfitrionul ceremoniei de decernare a premiilor, care va începe la ora 20.30 şi pentru care a pregătit o serie de parodii la realizarea cărora au contribuit 18 actori, printre care doi invitaţi speciali - Magda Catone şi Dan Chişu.

Momentul muzical care deschide gala premiilor Gopo este susţinut de Tomma Alistar, iar unul din momentele speciale va fi punctat de Doru Trăscău şi Andrei Zamfir (The Mono Jacks).

Printre cei care vor urca pe scenă pentru a acorda premiile celor 20 de categorii se află actorii Dorina Lazăr, Olimpia Melinte, Diana Cavallioti, Aida Economu, Cosmina Stratan, Mihai Călin, Marius Manole, Dan Bordeianu şi George Piştereanu.

Lista nominalizărilor la Premiile Gopo 2020

Nu mai puţin de 22 de lungmetraje româneşti lansate în anul 2019 sunt luate în considerare de juriul din acest an pentru desemnarea nominalizărilor la cea de-a 14 ediţie a Premiilor Gopo. Lungmetrajul „La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, conduce topul nominalizărilor la premiile Gopo din acest an, cu un număr de 13 selecţii. „Heidi” – cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu se bucură de 10 nominalizări. 

La categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal lupta se va duce între Belén Cuesta („Parking”), Catrinel Marlon („La Gomera”), Cătălina Mihai („Heidi”), Dana Rogoz („Mo”) și Judith State („Monștri”).

La categoria cel mai bun actor într-un rol principal sunt nominalizaţi Gheorghe Visu („Heidi”), Iulian Postelnicu („Arest”), Mihai Smarandache („Parking”), Radu Botar („Cardinalul”) și Răzvan Vasilescu („Mo”). 

Înregistrarea galei va fi difuzată pe PRO Cinema, pe 1 iulie, de la ora 22.30.

Gala Premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, potrivit news.ro.

Dana Rogoz şi Răzvan Vasilescu, scene de sex explicit în filmul regizat de soţul Danei

Dana Rogoz şi Răzvan Vasilescu au avut de filmat câteva scene de sex explicit, o scenă de sex oral şi un viol, iar acest lucru nu le-a fost prea la îndemână. „Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă Răzvan Vasilescu nu ar fi acceptat rolul. Am filmt 13 zile la acest proiect”, ne-a povestit Radu Dragomir, regizorul filmului şi soţul Danei Rogoz.

„E mai greu să fii regizor decât să fii soţul Danei. E primul film de lung metraj, am mai lucrat la diverse seriale. Scena aia de sex a fost foarte dificil de făcut pentru că era o miză imensă pentru film, în primul rând, şi toată lumea s-a concentrat pe ea. A mers bine, toţi aveam acelaşi interes, trebuia să iasă bine şi nu ne-am gândit la altceva”, ne-a povestit regizorul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net