Premierul Viorica Dăncilă: «Președintele Klaus Iohannis face un abuz de putere»

viorica-dancila

Viorica Dancila
Viorica Dăncilă a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis
Foto: Adevărul.ro

La începutul ședinței de Guvern de luni, 9 septembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a găsit o soluție pentru a numi miniștri interimari. Totodată, șefa Executivului a declarat că ”președintele Klaus Iohannis face un abuz de putere”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va fi adoptată, luni, 9 septembrie, în şedinţa de Guvern, o hotărâre prin care Secretariatul General al Guvernului (SGG) va aviza şi se va exprima în legătură cu oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în contextul în care Klaus Iohannis blochează Executivul, scrie dihi24.ro.

Premierul Viorica Dăncilă: ”Președintele Klaus Iohannis face un abuz de putere”

”Refuzul de a numi miniştrii interimari e un abuz constituţional şi de putere pe care domnul preşedinte Iohannis îşi permite să îl facă la adăpostul imunităţii funcţiei. CCR a stabilit că preşedintele nu are niciun drept să refuze aleatoriu miniştrii interimari. Aceştia trebuie numiţi până când Guvernul face remanierea. Nu ne temem de nimeni şi luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern de luni, 9 septembrie.

Şeful Executivului a adăugat că „pentru deblocarea acestei situaţii vom adopta o Hotărâre a Guvernului prin care vom transfera de la Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în sensul situaţiilor excepţionale, aşa cum prevede legea. Acest aviz poate fi dat de către SGG. De asltfel, acest atribut a aparţinut unui compartiment aflat în subordinea Secretariatului Guvernului”.

Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă”.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1