Premierul Tudose chemat să dea raportul în fața partidului

Ultima actualizare:

    Visul lui Liviu Dragnea de a fi premier ar putea fi împlinit de actualul prim-ministru, Mihai Tudosefoto: Inquam Photos
Visul lui Liviu Dragnea de a fi premier ar putea fi împlinit de actualul prim-ministru, Mihai Tudosefoto: Inquam Photos

Prim-ministrul Mihai Tudose se află, azi, în fața primei evaluări a activității sale. La nici două săptămâni de la depunerea jurământului, cabinetul său trebuie să dea raportul, însă nu în fața națiunii, ci în fața coaliției PSD-ALDE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut premierului să-i prezinte în fiecare zi de luni o situație a progreselor înregistrate, precum și planurile pentru săptămâna care urmează.

UPDATE: Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat, după ședința coaliției PSD-ALDE, că Executivul nu a luat nici o decizie referitoare la introducerea de noi taxe. „Deocamndtă facem doar simulări pentru impozite”, a declarat Mihai Tudose.

Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt mulțumit de activitatea Guvernului Tudose”. Președintele ALDE a declarat că cele două partide vor avea întâlniri săptămânale cu premierul Mihai Tudose, de a cărui activitate e mulțumit în acest moment.

UPDATE: Mihai Tudose: „Nu se desființează Pilonul II de pensii. Ceea ce face doamna ministru este o analiză asupra gestionării acestor bani. Să vadă Guvernul, să vadă doamna ministru și apoi noi toți cum e gestionat acest fond, ce se întâmplă cu acei bani, cât costă gestionarea acelor bani. Rezultatele vor fi făcute publice”. Reacția sa vine în contextul în care ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a solicitat ASF date despre Pilonul II de pensii, subliniind că nu este vorba despre naționalizarea acestui fond.

Situație ingrată a Guvernului Tudose. Abia înscăunat, cabinetul agreat de coaliția PSD-ALDE trebuie să prezinte raportul, în fiecare zi de luni, la partid. În acest fel, liderii celor două partide, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu vor să se asigure că Mihai Tudose și miniștrii săi au înțeles ce au de făcut dacă vor să aibă un mandat mai lung decât cel al predecesorilor lor. Azi, 10 iulie 2017, primul-ministru va fi prezent la ședința coaliției pentru a a-și prezenta activitatea. Conform liderului PSD, actualul guvern se va bucura de sprijin doar dacă respectă ad literam programul de guvernare. Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a explicat că Mihai Tudose nu e chemat să se justifice în fața sa, ci acesta trebuie să se autoevalueze.

„Se va întâmpla ceea ce speram să se întâmple, ceea ce vorbisem să se întâmple şi cu primul guvern. Ideea nu e să faci o evaluare la partid, nu partidul trebuie să facă evaluarea, evaluarea şi-o face Guvernul. Şi Mihai Tudose e un om pe care eu îl apreciez foarte mult ca şi pragmatism, ca şi viziune economică şi care munceşte foarte mult. În fiecare luni - poate că în această vacanţă de vară n-o să fie chiar în fiecare luni - Guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla”, a declarat Liviu Dragnea.

Șefii celor două partide aflate la guvernare vor să se asigure că nu vor mai trece printr-un episod similar celui de luna trecută, când au fost nevoiți să retragă sprijinul politic acordat propriului guvern. Deși și-a nuanțat bine declarațiile, Liviu Dragnea își dorește de la actualul cabinet ceea ce nu a obținut de la primul: să fie cât mai docil și să urmeze liniile directoare enunțate în programul de guvernare. Numai că, vechiul program de guvernare, cu care cele două partide au câștigat alegerile, a fost schimbat considerabil, coaliția anunțând amânarea unor majorări salariale și posibilitatea introducerii unui nou sistem de impozitare. Detalii găsiți AICI.

„Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere si cu testul grilă,  nu se face aşa. Suntem aceiaşi oameni, suntem aceiaşi colegi, împreună am câştigat alegerile, împreună muncim şi depunem eforturi ca acest act de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii politice sau de aprobări politice pentru nişte decizii care ţin de actul de guvernare”, a  completat Liviu Dragnea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net