Premierul Sorin Grindeanu: «Mergem mai departe cu ordonanța»

Ultima actualizare:

    Sorin Grindeanu, premierul RomânieiFoto: Facebook
Sorin Grindeanu, premierul RomânieiFoto: Facebook

După ce Liviu Dragnea a vorbit în conferința de presă de după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, premierul Sorin Grindeanu a prezentat promisiunile respectate dintre cele stabilite pentru primul trimestru al anului, apoi a răspuns la câteva întrebări.

Declarațiile principale ale lui Sorin Grindeanu

- "În jurul orei 8 fără 5, 8 fără 10 (seara) am primit avizul CSAT. Ședința s-a terminat la 9 și ceva, când au coborât la conferința de presă Viorel Ștefan și Florin Iordache"

- "Nu s-a dicutat niciodată despre amnistie. Grațierea, în prima formă care a și fost ridicată pe site-ul Ministerului Justiției și care nu mai e, erau excluse faptele care țin de corupție, violatorii, tâlharii. În urma dezbaterii publice, e și mai restrictivă această lege. Cine a zis că nu se recuperează prejudiciile?"

- Ministrul Justiției a venit cu această propunere care a îndeplinit toate procedurile. Nici eu și nici domnul ministru al Justiției nu am încălcat legea cu nimic. 

- Întrebat de ce nu a apărut adoptarea ordonanței și a proiectului de lege pe ordinea de zi, unde erau trecute doar proiecte de lege referitoare la buget și asigurările sociale, Grindeanu a spus:  "A mai fost încă ceva suplimentar pe ordinea de zi: HG de la Ministerul Transporturilor, astfel încât de la 1 februarie, studenții să meargă gratuit cu CFR. Dacă nu se dădea în seara aia, nu se aplica". 

- "Am luat o hotărâre acum două zile în Guvern și mergem mai departe, justificat", a spus Grindeau legat de ordonanța de urgență care a scos sute de mii de români în stradă.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net