Premierul s-a întâlnit cu protestatarii, dar nu i-a convins să nu mai iasă în stradă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi (27 decembrie), de la ora 11.00, cu cei care l-au huiduit în stradă. Reprezentanţii a 43 de organizaţii civice, unele aflate la originea protestelor privind legislaţia penală, i-au solicitat o discuţie pe tema legilor justiţiei şi a modificărilor codurilor penale.

Ora 13.10. Concluzia reprezentanților ONG-urilor participante la întâlnirea cu premierul Tudose: proteste și iar proteste, până când premierul va amâna intrarea în vigoare a legilor justiției și a modificărilor la codurile penale și demiterea ministrului justiției, Tudorel Toader.

Ora 11.05. Mai mulţi manifestanţi au venit la Guvern, în jurul orei 11.00, şi se află la una dintre intrările în Palatul Victoria pentru a susţine delegaţia formată din reprezentanţii asociaţiilor care au intrat la discuţii cu premierul Tudose. Ei spun, însă, că discuţiile cu premierul ar trebui purtate în stradă, nu în Guvern, "cu hoţii".

Ora 11.00. Premierul Mihai Tudose a stabilit pentru această oră (27 decembrie) o întâlnire cu protestatarii legilor justiției şi a modificărilor codurilor penale. Conform platformei "Corupţia ucide", întâlnirea ar urma să aibă loc începând cu ora 11:00, la Palatul Victoria, oră confirmată și de Guvern.

”De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegaţi din partea organizaţiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent şi clar. În desemnarea celor 7 delegaţi, organizaţiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativităţi cât mai mari a grupurilor semnatare", se precizează pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide".

La întâlnire vor participa: Alexandru Socol – Corupţia Ucide; Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu, Laurenţiu Ştefănescu – Iniţiativa Timişoara, Marius Deaconu – Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Poliţeanu – Iniţiativa România, Mihai Tudorică #rezist, Radu Dumitriu – delegat al organizaţiilor din Diaspora.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu aduce "calificări" referitoare la întâlnirea premierului Mihai Tudose cu reprezentanţii "protestatarilor haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp", el susţinând că, prin natura funcţiei sale, Mihai Tudose este obligat să dialogheze cu absolut toată lumea, indiferent dacă îi place sau îi displace, la modul personal, partenerul de dialog. Codrin Ştefănescu mai spune că el şi colegii săi sunt curioşi "să vadă de câtă răbdare va putea da dovadă Mihai Tudose la această întâlnire şi dacă va putea să încropească un minim dialog cu reprezentanţii haştag Rezist şi ai ONG-urilor finanţate de Soros&comp", scrie news.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net