Premierul Olandei: „Avem o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept din România”

mark-rutte-premierul-olandei.png

mark rutte premierul olandei
Premierul Olandei se opune intrării României în Schengen
Foto: Getty Images
Citeste tot despre: 

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat, miercuri, la Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că ţara sa are îngrijorări cu privire la statul de drept din România, el subliniind că acesta este fundamentul proiectului european.

Întrebat despre apelul recent a 12 ambasade, între care şi cea a Olandei, adresat României de a nu slăbi statul de drept, Mark Rutte a declarat: ”E adevărat că am urmărit evenimentele recente din România, avem o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept. La rândul său, Comisia Europeană şi-a manifestat îngrijorările cu privire la eforturile de reformă al căror ritm pare să încetinească. Din perspectiva noastră, privim întâi la ceea ce va spune Comisia Europeană”.

”Pentru noi toţi însă, pentru toată Uniunea Europeană, statul de drept este un aspect absolut cheie, este fundamentul parteneriatului european, siguranţa juridică şi legală pentru firme şi persoane private. Să vedem ce va spune Comisia Europeană şi vom vedea fiecare dacă s-au făcut progrese şi în ce măsură”, a subliniat premierul Olandei.

loading...
Loading...

Citește și

  • Comisia Europeană

    Comisia Europeană a solicitat ieri, 27 septembrie, oficial, tuturor guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene să aprobe integrarea totală a României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Executivul european a punctat necesitatea de a finaliza fără întârziere procedurile de aderare a celor două state la spațiul de liberă circulație pentru a spori siguranța Uniunii Europene în fața terorismului și a provocărilor legate de migrație.

  • La cateva ore inainte de debutul consiliului JAI, aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen este blocata, pe langa Germania, Olanda si Finlanda, si de Franta, principalul motiv invocat fiind angajamentul slab al celor doua tari in combaterea coruptiei, au declarat surse diplomatice de la Bruxelles cotidianului austriac "Osterreich".

  • macron vizita romania august 2017

    Aeronava care i-a adus în România pe Brigitte și Emmanuel Macron a aterizat în urmă cu câteva minute pe Aeroportul Henri Coandă. Coloana oficială se află în aceste momente pe DN 1 și se îndreaptă spre Palatul Cotroceni, unde președintele Franței este așteptat de Klaus Iohannis.

  • Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a vorbit despre situația actuală din România, susținând că, din perspectiva lui, există multe aspecte care ar trebui rezolvate în țara noastră. Printre acestea se numără și intrarea cât mai rapidă în spaţiul Schengen dar, în același timp, conducerea țării trebuie să aibă în vedere respectarea statului de drept.