Premierul Mihai Tudose a anunțat că Pilonul II de pensii va fi opțional

mihai_tudose.jpg

mihai tudose
Mihai Tudose a anunțat că Pilonul II de pensii va fi opțional
Foto: arhivă Click!

Premierul Mihai Tudose a anunțat în cadrul unui interviu că Guvernul nu se va atinge de Pilonul II de pensii, dar de anul viitor, cetățenii vor avea posibilitatea să aleagă în care dintre cei trei piloni să-și investească banii pentru pensie.

Mihai Tudose a anunțat într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Digi 24 că din 2018, Pilonul II de pensii va deveni opțional:

„Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunțăm populația, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii. La pilonul I, la pilonul II... Toți la pilonul I... Nu desființează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament”, a declarat pentru sursa citată, premierul României.

Loading...

Citește și

  • protest pensionari pensii

    Pentru a duce la îndeplinire promisiunile făcute în campania electorală PSD e dispus să facă orice. De câteva luni, există semnale că Guvernul vrea neapărat să bage mâna în pensiile private din Pilonul II. Miercuri, profit.ro a atras atenția că Executivul vrea să diminueze contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii. Joi, reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România au confirmat că ministrul Finanțelor i-a anunțat că urmează să fie redusă contribuția.

  • Persoanele care au până în 35 de ani sunt obligate să opteze pentru un fond de pensii privat, iar dacă nu fac acest lucru sunt repartizate aleatoriu de către Casa Naţională de Pensii Publice. Problema apare când, la un moment dat, vrem să ştim care e fondul la care cotizăm. Dacă eşti în această situaţie, poţi afla unde ţi se duc banii accesând o aplicaţie online recent lansată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară chiar pe site-ul instituţiei. Uite ce ai de făcut!