Premierul Ludovic Orban a promis în Camera Deputaţilor că în 2021 nu vor fi crescute taxele şi impozitele

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a explicat de ce nu este gata bugetul pe 2021
Ludovic Orban a explicat de ce nu este gata bugetul pe 2021

Circ politic în Camera Deputaților. Profitând că premierul Ludovic Orban a venit în Camera Deputaților pentru a explica de ce nu prezintă în Parlament bugetul României, președintele PSD, Marcel Ciolacu a lansat o avalanșă de acuzații la adresa modului în care PNL conduce țara, numindu-l pe șeful Executivului”răspândac al sărăciei”. În replică, Ludovic Orban a ținut să de-a românilor o veste bună: în 2021 nu vor crește taxele și impozitele.

Ludovic Orban şi-a început discursul declarându-se surprins de faptul că a fost chemat în Parlament pe tema bugetului tocmai de către PSD, ”care a deţinut guvernarea 3 ani de zile după alegerile din 2016 şi care s-a dovedit că a nesocotit reglementările legale privitoare la elaborarea legii bugetului de stat”.

Ce a declarat Ludovic Orban

”Bugetul a fost transmis de Guvernul PSD Grindeanu în 31 ianuarie 2017. Guvernul PSD Tudose a transmis proiectul de buget în 7 decembrie, iar celălalt abia în februarie 2019. În ceea ce priveşte reglementările legale, lucrurile sunt clare – în an electoral cum e 2020, sigur probabil unii dintre dumneavoastră nu vor ca alegerile să se organizeze pe 6 decembrie. Deci suntem în an electoral, iar obligaţia de depunere a proiectului legii bugetului de stat e aceea ca Guvernul să îl depună în termen de 15 zile de învestirea noului Guvern. Cu toate acestea m-am prezentat şi vă spun că chiar dacă actualul Guvernul nu are obligaţia de a prezenta legea bugetului de stat, noi suntem în procedurile legale de întocmire a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat. Fiecare ordonator de credite a trimis propunerile de buget. Ne pregătim cu toate actele normative care sunt necesare pentru adoptarea legii bugetului de stat, cu legea plafoanelor şi cu alte legi”, a declarat Orban potrivit news.ro. El a precizat că munca Executivului este îngreunată de faptul că, din păcate, foarte multe legi adoptate de Parlament, au generat cheltuieli suplimentare, fără să fie asigurate resursele financiare pentru a putea susţine aceste cheltuieli.

Ce a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu

”Incompetenţa celor din Guvern creează deja greutăţi imense pentru acest popor, iar în fiecare zi cu PNL la conducere, România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată.. Caracatiţa penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteţi corupţi până în măduva oaselor. Domnule Orban, dvs sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune onorată a fost către prietenii dva politici – să îi faceţi şi mai bogaţi. Caracatiţa penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteţi corupţi până în măduva oaselor. Ați furat măştile de pe faţa persoanelor defavorizate. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat ventilatoarele care ar fi putut salva vieţile omeneşti. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene. În fiecare zi cu PNL la conducere România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată. Românii sunt ameninţaţi de o creştere fără precedent a şomajului, o creştere a sărăciei şi o creştere galopandă a corupţiei guvernamentale. Domnule Orban, uitaţi-vă în oglindă. Acolo veţi găsi vinovatul pentru cel mai incompetent Guvern al României. Asumaţi-vă pentru felul în care aţi condus ţara în perioadă de criză, pentru că România a devenit astăzi oaia neagră a Europei”, a susţinut Ciolacu.

PSD l-a convocat pe Ludovic Orban în fața Parlamentului

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat în 29 octombrie că social-democraţii au decis să îl cheme la raport pe prim-ministrul Ludovic Orban privind proiectul de buget pe anul viitor.”Dacă nu este nimic de ascuns şi dacă Guvernul nu are intenţia de a majora TVA, atunci de ce Executivul nu pune în transparenţă decizională proiectul de buget pe 2021”, a argumentat Firea chemarea lui Orban potrivit news.ro.

Citiți și

PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Marcel Ciolacu: „ E timpul să plecați acasă sau la pușcărie”

Proiect pentru amânarea alegerilor parlamentare. Aleșii vor să le mute la primăvară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net