Premierul Ludovic Orban, mesaj pentru bugetarii care se tem că le vor fi tăiate salariile

Ultima actualizare:

    Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban i-a liniștit pe bugetarii care au privit măsura de a trimite o parte dintre bugetari în șomaj tehnic 15 zile pe lună ca pe o amenințare de reducere a salariilor.

Orban a declarat, vineri seara, la Antena 1, că măsura privind lucrul jumătate de lună în sectorul bugetar nu reprezintă o tăiere a salariului angajaţilor din sectorul public şi că şefii instituţiilor vor merge la serviciu, aplicându-li-se aceleaşi măsuri ca celorlalţi bugetari.

"Este o măsură pe care o adoptăm având la bază mai multe motive: în primul rând un motiv de natură epidemiologică. Al doilea motiv este unul care ţine de solidaritate, se ştie că epidemia a afectat afacerile, foarte mulţi angajaţi din sectorul privat şi noi considerăm că trebuie să existe solidaritate în împărţirea greutăţilor născute din această epidemie şi că această greutate trebuie să stea şi pe umerii angajaţilor din sectorul public, inclusiv ai demnitarilor.

Nu este vorba despre tăierea salariilor, nu va fi afectat salariul, ci o perioadă de timp, starea de urgenţă (...) vom aplica această măsură. (...) Cei care conduc instituţiile publice nu pot să lipsească, eu nu am lipsit niciun moment din îndeplinirea atribuţiilor pe care le am, la fel şi colegii mei, pur şi simplu va opera această reducere de venit care va fi aplicată şi la ceilalţi angajaţi din instituţiile publice”, a declarat Ludovic Orban vineri seară, într-o intervenţie la Antena 1, preluată de News.ro.

Citește și:

Premierul Ludovic Orban: o parte dintre bugetari vor intra în șomaj tehnic 15 zile pe lună

Ministrul Muncii despre șomajul tehnic al bugetarilor: ”Este o măsură corectă”. Domeniile care nu vor fi afectate de măsură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net