Premierul Emil Boc îşi înmormântează azi tatăl

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un om blând, harnic şi drept, care întotdeauna a avut o vorbă bună pentru oricine îi călca bătătura. Astfel îl descriu sătenii din Răchiţele pe tatăl premierului Emil Boc, cunoscut în sat drept Nuţu Năii, care s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani.

Părintele premierului a suferit în ultimii ani mai multe atacuri cerebrale şi a fost internat în decembrie la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Cu toate că în preajma Crăciunului s-a simţit mai bine, un stop cardio-respirator l-a doborât în seara de 27 decembrie.

„Când pierzi pe cineva drag, poţi să fii şi prim-ministru, durerea nu ţi-o poate lua nimeni", şopteau câteva femei înlăcrimate adunate la poarta casei lui Ioan Boc.

Premierul a fost cel care şi-a susţinut mama în momentul în care preotul din sat, nepotul lui Nuţu Năii, s-a rugat în curte, lângă sicriu. „Familia este cea care rămâne. Şi la durere, şi la bucurie. Familia este cea în sânul căreia simţi că trăieşti. În rest, toate-s trecătoare, chiar şi funcţia de prim-ministru", a spus Traian Boc, preotul din Răchiţele.

„Am crescut sub ochii lui. Aici suntem neamuri între noi, satul este mic. Pe toţi ne doare că s-a dus tata Nuţu Năii. A fost un om extraordinar, plin de viaţă. A avut două dorinţe: să-şi vadă copiii realizaţi, la casele lor, şi să vadă Parlamentul. Când Emil Boc a fost ales deputat, primul lucru a fost să-şi ducă tatăl în Capitală", a spus doamna Mona, administratorul barului din vecini.

Ioan Boc, tatăl premierului, spunea, în vara lui 2009, că cea mai mare mulţumire a sa este faptul că toţi cei cinci copii ai lui îl iubesc.

Emil Boc, alături de soţie şi cele două fiice


Totuşi, cea mai mare durere a părintelui premierului a fost aceea că nici mezinul familiei nu a rămas acasă, la Răchiţele. „I-am spus: stai, dragu' tatii, rămâi tu în Clujul ăsta, că-i aproape de casă, şi nu te duce pe la Bucureşti", spunea atunci, cu tristeţe, tatăl lui Emil Boc.

Mesajul premierului: «Aveţi grijă de părinţii voştri»

Premierul Emil Boc a ajuns marţi seara, după orele 22.00, cu un avion pe aeroportul din Cluj şi s-a dus, împreună cu soţia şi cele două fiice, direct la spitalul unde a murit tatăl lui. Le-a spus celor prezenţi în faţa spitalului să aibă grijă de părinţii lor, pentru că sunt „cel mai mare dar de la Dumnezeu".

Ieri, în jurul orelor 15.00, premierul a ajuns în Răchiţele, împreună cu trupul neînsufleţit al tatălui său. A mai stat prin curte câteva zeci de minute, apoi a intrat în casă. El şi-a sprijinit tot timpul mama.


Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul