LIVE Dacian Cioloş a explicat în Senat evacuarea Antenelor

Ultima actualizare:

    Dacial Cioloș trebuie să explice senatorilor de ce ANAF vrea să evacueze televiziunile din trustul Intact
Dacial Cioloș trebuie să explice senatorilor de ce ANAF vrea să evacueze televiziunile din trustul Intact

Premierul Dacian Cioloş a dat vina pe lege pentru faptul că ANAF a acordat doar cinci zile trustului Intact pentru a părăsi sediile și a spus că instituția nu ar fi respectat legea dacă ar fi procedat altfel.

Cioloș a dat miercuri socoteală parlamentarilor despre decizia ANAF de evacuare a televiziunilor trustului Intact.

Urmărește live dezbaterea din Senat

Update 11:15 Dacian Cioloș și-a încheiat discursul. Urmează, acum, la tribuna Senatului, reprezentanții grupurilor parlamentare, care își vor expune poziția față de acest scandal. Conform procedurii, este posibil ca premierul Dacian Cioloș să revină la tribună pentru alte ulterioare lămuriri.

Update 11:10 ”ANAF a pus în executare o sentință judecătorească definitivă!” au fost primele declarații ale premierului Cioloș în plenul Senatului, întrebat despre abuzurile ANAF în ”războiul”cu trustul Intact. Potrivit lui Cioloș, termenul de cinci zile are acoperire legală, iar dacă instituția nu ar fi recurs la somarea trustului Intact s-ar fi încălcat legea. 

”Odată cu trecerea spațiilor ocupate acum de trustul Intact în proprietatea statului, toate contractele de închiriere nu mai sunt valabile deoarece clădirile au fost preluate conform legii libere de sarcini”, a concluzionat Cioloș. Acesta a precizat că nu intră în atribuțiile ANAF negocierea prelungirii contractelor de închiriere și nici modificarea termenului de evacuare a spațiilor.

Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democrației şi de anihiliare a presei".

"În baza articolului 111 al Constituției, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicații și vreau să fiți de acord ca, în numele Senatului, să cerem primului ministru al României mâine să vină de urgență în fața Senatului să dea explicații referitoare la acțiunea unor instituții din subordinea Guvernului, care nu pot fi puse în registrul economic al unor sume de bani", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net