Premierul cere demisia lui Carmen Dan: „N-am ce lucra cu un ministru care mă minte”

Ultima actualizare:

    Mihai Tudose cere demisia lui Carmen DanFoto: arhivă personală
Mihai Tudose cere demisia lui Carmen DanFoto: arhivă personală

Zilele lui Carmen Dan, ca ministru de Interne, sunt numărate. Premierul Mihai Tudose a declarat că nu dorește să aibă în echipă un ministru „care-l minte în halul ăsta”. Prim-ministrul a spus că este dispus să accepte demisia lui Carmen Dan.

Conform Știri pe surse, ministrul de Interne l-ar fi mințit pe premierul Tudose în legătură cu dorința noului șef al Poliției Române de a accepta funcția, după ce Carmen Dan a anunțat demiterea lui Bogdan Despescu. Mihai Tudose nu înțelege nici el de ce ministrul de Interne a decis să-i atace pe cei de la serviciul Omoruri, și nu pe cei de la Poliția Rutieră:

"Dacă eram ministru de Interne, îi dădeam pe toți afară din Minister. Măsuri de genul acesta de tăiat cu barda instantaneu au mai fost. A fost cazul Perla, când a fost demis șeful Poliției Capitalei. A fost cazul studentei japoneze. Sub imperiul momentului, te revolți. Când afli că făptuitorul e polițist, revolta ajunge la paroxism. Am aflat că propunerea de înlocuire a șefului poliției nu dorește funcția, că o refuză. Nu puteam să las poliția fără șef în acest moment", a declarat Tudose.

"Am să vă dezvălui supărarea mea față de doamna ministru. Am întrebat-o dacă omul acela dorește funcția. A zis că își dorește. L-am sunat pe om. A fost un om din media care a asistat la discuții, domnul Bogdan Chirieac. Răspunsul lui a fost exact așa: Domnule prim-ministru, permiteți să raportez, în cursul dimineții m-am prezentat la doamna ministru cu un raport că nu-mi doresc această funcție. Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. A spus că e dispusă să demisioneze, eu i-am spus că o accept. Dacă va fi lăsată, își va da demisia", a mai adăugat premierul.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net