Premieră. „Vârfurile” medicinei românești, premiate pentru prima dată de minister

Ultima actualizare:

    Șeful clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca, medicul Șerban Brădișteanu, a fost printre cei premiați (foto: Sever Gheorghe)
Șeful clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca, medicul Șerban Brădișteanu, a fost printre cei premiați (foto: Sever Gheorghe)

Cei mai recunoscuți medici din România, care au contribuit decisiv la creșterea calității actului medical și care zilnic salvează vieți, au fost premiați marți de ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu. Pentru prima dată în carieră, oamenii în halate albe primesc distincții din partea ministerului, în cadrul unei gale dedicate lor.

Nu mai puțin de 74 de cadre medicale, în mare parte din Capitală, au fost recompensate cu diplome și vorbe calde de ministrul sănătății, Nicoale Bănicioiu, în cadrul primei Gale a excelenței în sănătate, care a avut loc marți. Bănicioiu le-a mulțumit medicilor că în fiecare zi duc o luptă contracronometru pentru salvarea de vieți, în ciuda slabei finanțări a sistemului de sănătate.

„Sunt foarte bucuros să fiu alături de dumneavostră, profesori, academicieni, doctori, ce are mai de preţ şi mai de voalare ţara noastră. Dumneavoastră salvaţi zilnic vieţi, salvaţi statul român şi cred că niciodată statul român nu a reuşit să vă mulţumescă exact aşa cum ar fi trebuit să o facă. Începem poate cu această gală. Este un pas foarte mic, dar, zic eu, unul extrem de important de a redobândi staututul personalului medical în societatea românească”, a spus Bănicioiu, la Gala excelenţei în sănătate, organizată în premieră de Ministerul Sănătății și Radio România.

Cei 74 de medici au fost premiați de mari artiști ai scenei românești, iar printre cei recompensați cu diplome și vorbe calde se numără prof. dr. Daniela Bartoş, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, prof. dr. Mircea Bârsan, dr. Niculina Bratu, prof. dr. Şerban Bubenek, prof. dr. Gheorghe Burnei, precum şi Secţia de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, compusă din dr. Marian Broască, dr. Elena Braboveanu și dr. Şerban Brădişteanu - şef secţie. Ultimul, a fost achitat, recent, definitiv în dosarul în care a fost acuzat de favorizarea lui Adrian Năstase. Brădișteanu a fost acuzat că a prelungit fără motive întemeiate măsura internării fostului premier, după tentativa de sinucidere, pentru ca acesta să nu fie încarcerat.

Printre cei recompensați se numără profesori doctori cu renume în medicina de la noi, cum sunt prof. dr. Emanoil Ceauşu, prof. dr. Mircea Cinteză, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, conf. dr. Monica Cîrstoiu, dr. Cătălin Cîrstoveanu, prof. dr. Ioan Cordoş. Prof. dr. Vladimir Fluture, acad. prof. dr. Leonida Gherasim, prof. dr. Mircea Gorgan, dr. Alis Grasu, prof. dr. Alexandru Irimie, prof. dr. Dan-Corneliu Jinga, conf. dr. Viorel Jinga, prof. dr. Ioan Lascăr au primit, de asemenea, recunoașterea muncii lor titanice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net