Premieră la metroul bucureștean. Acces rapid în nouă staţii cu orice card bancar contactless

acces_metrou_card.jpg

Cardul contactless este citit de aparat în câteva secunde
Accesul la metrou prin intermediul cardului contactless este prima etapă din digitalizarea transportului în subteran
Citeste tot despre: 

Accesul la metroul din Bucureşti se poate face, începând de joi, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa. Soluţia a fost implementată de Metrorex şi Banca Comercială Română deocamdată printr-un program pilot în șapte stații

Plata cu cardurile bancare contactless a călătoriei se poate face deocamdată la aparatele de taxare din staţiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăveşti. Este vorba de nouă accese din șapte stații. În următoarele două-trei luni, sistemul va fi implementat în toate staţiile metroului bucureștean.

Cum intri la metrou folosind cardul bancar

”Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă. Se aprind trei leduri verzi, după care vor primi înştiinţarea de “Acces liber””, ne-a declarat Ciprian Nicolae, reprezentantul BCR. Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei şi nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless

 

Citiți și

 

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici anul acesta

 

Cum arată staţiile de metrou de pe magistrala 5 - FOTO

 

 

Loading...

Citește și

  • Ministrul de resort, Radu Berceanu, a declarat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a propus Guvernului majorarea tarifelor pentru transportul cu trenul cu 8-9% şi pentru metrou cu 10-11%.

  • Metrorex are de gând să continuie lucrările la Magistrala 4. După ce în vara acestui an a inaugurat două staţii de metrou, Jiului şi Parc Bazilescu, pe tronsonul Gara de Nord 2 - 1 Mai, tot aici vor începe lucrările, din primăvară, la alte două staţii: Laminorului şi Străuleşti. Acesta vor costa un miliard de lei.