Premieră în justiția din Valencia: Condamnare pe viață pentru un român care și-a ucis copilul

Ultima actualizare:

    Laurențiu Mihai și-a ucis fetița în vârstă de 2 aniFoto: cope.es
Laurențiu Mihai și-a ucis fetița în vârstă de 2 aniFoto: cope.es

I-a curmat propriului copil și pentru fapta sa va sta după gratii toată viața. Este condamnarea primită de un român în Spania, acolo unde s-a petrecut abominabila faptă.

Condamnarea pe viață a românului Laurențiu Mihai (33 ani) este și o premieră pentru justiiția din provincia spaniolă Valencia. În urma unui proces lung, bărbatul și-a primit pedeapsa pentru că și-a măcelărit propriul copil, o fetiță de 2 ani.  

Grozăvia a avut loc pe 12 noiembrie 2018 în Alzira, un orășel din provincia spaniolă Valencia. Laurențiu Mihai avea problem în căsnicie, iar soția l-a amenințat în mai multe rânduri că va divorța. În ciuda opoziției bărbatului, ea și-a dus planul până la capăt și a intentat un proces de divorț, scrie ziare.com.

I-a tăiat gâtul fetiței, a poi a sărit de la etaj       

Furios că femeia a contactat un avocat pentru a o ajuta în problema divorțului, românul nu a mai judecat câteva clipe. A luat un cuțit de bucătărie și i-a tăiat fără milă gâtul copilului, în timp ce acesta se juca în casă. A realizat imediat ce faptă cumplită a comis și a decis să-și pună și el capăt vieții. A sărit de la etaj, însă a supraviețuit pentru că a căzut pe o mașină și s-a ales doar cu câteva coaste rupte.

A urmat un proces lung care a culminat cu condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru Laurențiu Mihai, în ciuda faptului că avocații săi au încercat să acrediteze ideea că a suferit o tulburare psihică. Judecătorul nu a ținut cont de declarațiile apărării, astfel că românul a fost acuzat că și-a ucis fiica pentru a-și distruge soția, provocându-i o traumă psihică gravă și un prejudiciu ireparabil.  

Verdictul magistraților reprezintă o premieră pentru justiția din Valencia. Presa spaniolă scrie că un astfel de verdict s-ar da în cazul uciderii regelui sau a moștenitorului tronului Spaniei, în cazurile de genocid sau crime contra umanității, crime contra șefilor unui stat străin pe teritoriul Valenciei sau în cazul unor asasinate de o gravitate excepțională. 

Citește și:

Criminal român condamnat în Spania la 22 de ani de închisoare, adus în ţară cu un avion militar

Un român a îngrozit Spania de Revelion. Şi-a ucis soţia, în faţa copiilor, apoi s-a sinucis

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net