Prelungirea carantinei în Timiș, motiv de ceartă între autorități: «Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles-o nici în 1989»

Ultima actualizare:

    Alin Nica, șeful Consiliului Județean TimișFoto: Inquam Photos
Alin Nica, șeful Consiliului Județean TimișFoto: Inquam Photos

Decizia de prelungire a carantinei în cazul Timișoarei s-a transformat într-un război politic, scrie hotnews.ro.

După două săptămâni de carantină, rata de infectare la Timișoara a crescut de la 7,49 cazuri la mia de locuitori la 8,19, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis sâmbătă seară, prin vot, renunțarea la carantină. Situația a fost însă răsturnată duminică seară, printr-o decizie a lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Lucian Bode, ministrul de Interne, spune că nu-și explică decizia CJSU de a nu  prelungi carantina.  Alin Nica, coleg în PNL cu Bode și președinte al Consiliului Județean Timiș, e revoltat: „Domnul ministru nu înțelege, cum de obicei Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului. Nu înțelege nici acum, când se uită doar la cifre. Timișoara nu reprezintă numai cifre, reprezintă mai mult decât atât”, a clamat Alin Nica, ieri, la Digi24. Nica a acuzat că la Timiș vin mai puține vaccinuri decât la Iași sau la Cluj și a susținut că două dintre măsurile care ar trebui luate pentru stoparea pandemiei sunt accelerarea vaccinării și mobilizarea forțelor de ordine în zonele aglomerate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net