Pregătiți plapuma! Următoarele nopți vor fi deosebit de reci

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Valul de frig venit din nordul Rusiei ne aduce temperaturi mai mici decât ar fi normal pentru această dată. Este posibil ca azi-mâine să primim căldură în locuințe pentru că vor fi nopți cu 6-10 grade.

Aveți lemne? Ați curățat caloriferele? Ar fi cazul și să scoateți plapuma pentru că meteorologii anunță temperaturi extrem de mici pentru această perioadă, sub minus 10 grade în timpul nopților și cel mult 16 -17 grade la prânz.

Astăzi (27 septembrie), la orele prânzului temperatura cea mai ridicată a fost înregistrată la București, 19 grade. În restul țării, au fost 15 – 17 septembrie. La Vârful Omu termometrele au indicat 3 grade. Însă, nopțile vor fi din ce în ce mai reci. La noapte vor fi 6 grade la Sibiu și Iași, 7 grade la Cluj-Napoca și 10 grade la București și Timișoara. Vineri, valorile vor fi și mai  mici, între 7 și 9 grade.

Așadar, se îndeplinesc condițiile ca regiile de termoficare să ne dea căldură în locuințe. Potrivit articolului 117 din H.G. 425/1994, ”începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”. În Capitală, RADET a anunțat din 13 septembrie că a început verificarea sistemului de termoficare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net