Pregătiți jachetele! Ne lovește un val de aer polar

Ultima actualizare:

    toamna, frig
toamna, frig

Brr! Este cam rece dimineața: astăzi (25 septembrie) au fost minus 2 grade la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută valoare din zonele locuite din țară. Însă, meteorologii ANM spun că de miercuri vom avea nevoie de haine mai groase.

Toamna și-a intrat în drepturi. Astăzi, 25 septembrie, la primele ore ale dimineții a fost ceață, a căzut bruma, iar în centrul țării temperaturile au scăzut sub zero grade.

Azi, la prânz, abia s-au atins 21-23 de grade, iar mâine va fi la fel. De miecuri, coboară de la Polul Nord un val de aer rece care va ajunge și la noi în țară. Ca atare, temperaturile vor coborî în picaj, cu peste 5 grade, adică sub valorile normale pentru această perioadă.

Specialiștii britanici de la Centrul European de Prognoză au emis astăzi (25 septembrie) o estimare a vremii până la 9 octombrie.

În vestul țării, până miecuri vor fi temperaturi normale pentru această perioadă, în jur de 22 -23 de grade. Dar, vor urma șase zile când, la prânz nu vor fi mai mult de 18 -20 de grade, iar în timpul nopților vor fi în jur de 6 grade. În intervalul 3 – 8 octombrie, în această zonă, sunt șanse ridicate să plouă.

În centrul, nordul și estul și țării, temperaturile din timpul nopților următoare vor coborî treptat până la 2 grade (în 30 septembrie și 1 octombrie), iar în timpul zile vor fi cel mult  16 - 18 grade. Sunt prognozate ploi în perioada 3 -8 octombrie. Și aici pot fi ploi, dar slabe și pe arii restrânse.

În sudul țării, scăderea de temperatură va fi de la 14 grade, la 8 grade, în timpul nopților, și de la 24 de grade, la 16 grade, la orele prânzului. Vor fi semnalate ploi în 28 septembrie, apoi în perioada 2 8 octombrie.

În Capitală, temperaturile vor coborî de la 23 de grade, la 16 grade (în 30 septembrie).

La munte, nopțile de 29 septemrbie, 2 octombrie, se vor înregistra valori sub zero grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net