Pregătiți hainele groase! Vine gerul

frig.jpg

frig
Temperaturile vor coborî sub minus 10 grade în timpul nopții
Citeste tot despre: 

Trecem de la o extremă la alta! Dacă în weekendul trecut au fost temperaturi de primăvară, la acest sfârșit de săptămână vom dârdâi de frig.

Vremea se schimbă radical, după ce în țara noastră a intrat un val de aer polar foarte dezvoltat. Dacă vineri (12 ianuarie) au mai fost valori de 7 -8 grade în vestul țării, în următoarele zile, la prânz vor fi temperaturi negative, iar în timpul nopților va fi ger, adică sub minus 10 grade, informează ANM.

Sâmbătă (13 ianuarie) va ninge slab în tot sudul țării, inclusiv în Capitală  și în Delta Dunării, iar temperaturile din timpul zilei nu vor depăși 1 grad. Duminică va fi și mai frig: minus 2 grade la prânz în Capitală, Craiova și Sulina, minus 3 grade la Botoșani și Iași, în jur de zero grade în celelalte regiuni. Luni, se mai pierd câteva grade, iar în timpul nopților se instalează gerul: minus 12 grade la Sibiu, minus 11 grade la Cluj-Napoca și Botoșani. La București, vor fi minus 2 grade la prânz și minus 7 grade în timpul nopții.

Marți, vor fi condiții de ninsoare slabă în sudul țării, inclusiv la București, iar termometrele vor înregistra între minus 2 și zero grade. Miercuri vor fi precipitații, mai mult sub formă de plaie slabă, dar și precipitații mixte în Oltenia. În schimb, valul de aer se retrage treptat, astfel că la prânz vor fi în jur de 4 – 6 grade în toate regiunile.

loading...
Loading...