Prefectul Traian Berbeceanu admite că este luată în calcul carantinarea anumitor zone din București

Ultima actualizare:

    Prefectul Capitalei, despre posibilitatea carantinării BucureștiuluiFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Prefectul Capitalei, despre posibilitatea carantinării BucureștiuluiFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Posibilitatea intrării Capitalei în carantină a fost confirmată miercuri, 28 octombrie, de noul prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu. Acesta a recunoscut că se ia în calcul această măsură „cel puțin în anumite zone”, dar precizează că nu vrea „să se creeze o emoție publică”, până nu se va lua decizia oficială.

„Categoric, am luat în calcul carantinarea, cel puțin referitor la anumite zone. Aș vrea să limităm discuția pe măsurile avute în discuție, până când se va lua o decizie”, a declarat noul prefectul de București, Traian Berbeceanu, pentru Gândul.

Acesta a explica însă că nu dorește să dezvolte subiectul din anumite considerente: „Nu vrem să se creeze o emoție publică sau să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul”.

Noul prefect al Capitalei spune că, în eventualitatea introducerii altor măsuri, s-a luat în calcul și carantinarea pe timpul nopții ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.Primul care a vorbit public despre posibilitatea carantinării  anumitor zone din București a fost premierul Ludovic Orban, declarând că „dacă este depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone”.

La scurt timp, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, recunoștea și el că, dacă rata infectării depășește 3 la mia de locuitori, anumite zone pot fi „eventual carantinate”. Pe 18 octombrie, Bucureștiul a depășit pentru prima dată pragul de 3 privind rata de infectare la mia de locuitori.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net