În Prahova se deschid toate restaurantele, în ciuda numărului mare de cazuri noi de Covid-19

Ultima actualizare:

    Autoritățile din Prahova permit deschiderea tuturor restaurantelor din județ începând cu 1 septembriefoto: Shutterstock
Autoritățile din Prahova permit deschiderea tuturor restaurantelor din județ începând cu 1 septembriefoto: Shutterstock

Autoritățile din Prahova permit deschiderea tuturor restaurantelor din județ, începând cu 1 septembrie, în ciuda faptului că, în unele localități, rata de infectare de 1,5/1.000 de locuitori, stabilită ca reper, este depășită. Reprezentanții Prefecturii susțin că nu este vorba despre o răspândire comunitară, ci despre focare izolate.

Reprezentanții Prefecturii Prahova anunță că, începând de marți, 1 septembrie, vor fi reluate operațiunile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în toate localitățile din Prahova.

Activitățile în interior vor fi reluate și în localitățile unde sunt cazuri numeroase de infectare deoarece nu există o răspândire comunitară a virusului.

„Chiar dacă sunt unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depășește rata de infectare de 1,5/1.000 de locuitori, cum este și cazul orașelor Breaza, Urlați, Băicoi, aici nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare (comunități închise) și nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni”, scrie pe site-ul Prefecturii județului Prahova.

Citește și:

Nelu Tătaru: ”Se poate ajunge la 1.500 de cazuri zilnic, după deschiderea restaurantelor şi începerea şcolii”

Cum vor fi monitorizate localitățile care depășesc pragul de infectare

Toate localitățile care depășesc rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori vor fi monitorizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova. Săptămânal, inspectorii vor prezenta analizele lor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii unor măsuri impuse de contextul respectiv.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în județul Prahova, 4230 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați, 141 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Citește:

10 condiţii pentru deschiderea restaurantelor

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net