În Prahova noua generaţie gândeşte verde, gândeşte curat

Ultima actualizare:

Școala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, proiect inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova și aflat deja la cea de-a 11 ediție, s-a desfășurat anul acesta, timp de patru zile, în cadrul Parcului Memorial “Constantin Stere” din Bucov. Proiectul a putut să fie realizat grație sprijinului acordat de Petrotel Lukoil Ploieşti, care a dorit să răsplătească eforturile depuse de elevii câștigători ai concursului ”Gândește Verde, Gândește Curat”.

Anul acesta au fost desemnați câștigători elevii şcolii gimnaziale „Învățător Ion Radu” din Vadu Părului, comuna Albești Paleologu. Cei 20 de copii au fost foarte încântaţi de programul pregătit pentru ei, au renunțat la telefoanele mobile și la tablete și au petrecut clipe de neuitat în aer liber.Într-o eră a tehnologiei, cu siguranță nu este uşor să pregăteşti un program care să-i atragă pe copii şi prin care aceştia să înveţe în joacă lucruri interesante, dar ca de obicei, organizatorii au reușit și în acest an să realizeze ceva deosebit.

”În cele patru zile de “eco-școală”, elevii au vizitat grădina zoologică și au  aflat lucruri interesante despre animale și despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate (de la dna biolog Dana Canari), au învăţat despre flora și fauna protejată din județul nostru (de la ecolog Crina Popa-APM Prahova), au participat la lecții de geologie și vulcanologie, alături de ing. geolog Doina Gheorghe (APM Prahova); de asemenea, elevii au vizitat casa ţărăneasca din incinta zoo, construită din lemn, in stil tradiţional românesc. Într-una din zilele de tabără, copiii au primit in vizită pe reprezentanţii ISU Prahova, care au  făcut o demonstrație privind acordarea primului ajutor în caz de accidente.

De asemenea, elevii au primit informații privind echipamentul specific excursiilor montane. În ultima zi a școlii de vară, după testul de verificare a cunoștințelor acumulate, copiii au vizitat Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic, s-au desfășurat activități artistice și jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor. Şcoala de vară s-a încheiat cu tradiţionala “bătaie” cu pistoale cu apa. ”, se arată în comunicatul APM Prahova.Partenerii APM Prahova în organizarea acestei acțiuni sunt Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Grădina Zoologică, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Nicoleta Mocanu-de la Fitness Nico. Un sprijin important s-a primit din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiești, care a asigurat transportul și gustările zilnice ale elevilor și invitaților.

Anul acesta, în cadrul concursului ”Gândește Verde, Gândeste Curat” au participat 17 școli cu clase 1-8 și 8 licee care au avut ca probă dezbatarea pe o temă dată.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net