În pragul Paştelui, crescătorii nu au unde să-şi sacrifice mieii

Ultima actualizare:

    Anul trecut, oltenii şi-au cumpărat miei de la Târgul din Osica de Sus
Anul trecut, oltenii şi-au cumpărat miei de la Târgul din Osica de Sus

Veterinarii din Olt au anunțat că în acest an, din cauza pericolului pestei porcine africane, nu vor mai fi autorizate puncte temporare de sacrificare a mieilor, singura soluție pentru fermierii care vor să vândă carne proaspătă fiind abatoarele autorizate, informează adevarul.ro.

Vestea i-a șocat pe fermieri, care așteaptă un an întreg pentru un strop de câștig în preajma Paștelui. „Tăiem pe câmp, că acolo sunt stânele și acolo vom tăia. E foarte igienic, ce să spun, dar dacă asta se vrea, asta facem! Cumpărătorul va pleca cu el în sac, la 20 de grade... (...) Nu știu dacă s-au gândit cât de igienic va fi să tăiem în mijlocul câmpului, să se stea cu carnea prin mașini“, a comentat Traian Gârtan, liderul Asociației Crescătorilor de Animale din Slătioara. Crescătorii spun că sunt, astfel, loviți de două ori, pentru că între timp și prețul oferit de cei care achiziționează animalele în viu a scăzut considerabil. Dacă în urmă cu o lună era un preț de 12 lei/kg, acum se oferă doar 8 lei/kg și nici acesta nu e sigur.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net