Prăbuşirea spectaculoasă a imperiului unui milionar român

Ultima actualizare:

    Miliardarul Constantin Comănescu a fost apropiat de autoritățile localeFOTO: adevarul.ro
Miliardarul Constantin Comănescu a fost apropiat de autoritățile localeFOTO: adevarul.ro

Proprietăţile milionarului ieşean Constantin Comănescu sunt vândute bucată cu bucată, iar cele mai importante companii din portofoliu se apropie cu paşi repezi de faliment. Valoarea datoriilor ce trebuie restituite băncilor şi celorlalţi creditori depăşeşte suma de 286 milioane lei.

Regele fierului vechi din Iași a ajuns falit, scrie adevarul.ro. O prezenţă constantă în topurile celor mai bogaţi români până nu demult, cu o avere de 60 – 70 milioane de euro, omul de afaceri ieşean Constantin Comănescu (56 ani) îşi vede agoniseala de-o viaţă vândută bucată cu bucată.

În vremea în care afacerile îi mergeau ca pe roate, Comănescu era un personaj influent şi în legături strânse cu mediul politic sau administrativ local, figurând inclusiv pe lista afaceriştilor care au sponsorizat echipa locală de fotbal. Majoritatea firmelor pe care le deţine sunt intrate în insolvenţă sau faliment, astfel că terenurile şi clădirile pe care le-a achiziţionat în timp în toată ţara cu ajutorul unor credite bancare sunt scoase acum la vânzare chiar şi cu jumătate din preţul de piaţă.

Comănescu şi-a creat „imperiul” de firme în jurul companiilor Remat SA, specializată pe colectarea şi prelucrarea materialelor reciclabile şi Com Beton SA, o cunocută firmă de construcţii, scrie adevarul.ro.

În cazul Remat, societate ce are de restituit creditorilor circa 150 milioane lei, Tribunalul Iaşi a dispus intrarea în faliment în luna iulie a acestui an.

Raportul privind intrarea în faliment a companiei Com Beton, cu datorii totale de 136 milioane lei, a fost depus la instanţă, termen pentru pronunţare fiind stabilit pentru data de 14 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net