Pozele virale publicate de Vlad Voiculescu: ”Nu, nu sunt parcări de ambulanțe, ci cozi în fața unor spitale Covid-19”

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a publicat pe contul său de Facebook două fotografii sugestive despre lupta medicilor cu numărul mare de cazuri Covid.

”Prima este de acum câteva ore de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, a doua este de săptămâna trecută din parcare de la București, în fața Spitalului Sf. Pantelimon”, precizează Voiculescu pe Facebook.


    Imaginile zilei postate de Vlad Voiculescufoto: Facebook
Imaginile zilei postate de Vlad Voiculescufoto: Facebook

”Forțăm niște externări ca să putem primi alți pacienți mai grav bolnavi”

În fotografia de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se vede cum şapte autosanitare aşteaptă la intrarea în spital. Medicii de la acest spital spun că lucrează sub presiune, în condiţiile în care adresabilitatea depăşeşte cu mult numărul de paturi existente în spital. „Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. (...) Deci forţăm nişte externări pentru pacienţii care oricum trebuiau să fie externaţi pe luni, din câte am înţeles, să putem primi şi alţi pacienţi mai grav pentru că nu sunt locuri pe nicăieri, situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii”, a declarat sâmbătă pentru News.ro, medicul Tatiana Meliceanu de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.

Un sigur medic de gardă pe tot spitalul

Potrivit acesteia, toate cele 74 de paturi sunt ocupate. „Unde spaţiul ne-a permis, cred că am pus două paturi în plus”, explică medicul.. Un singur medic face de gardă în tot spitalul. „Avem un sigur medic de gardă pe tot spitalul şi pe camera de gardă. Deci eu văd şi pacienţii de jos, din ambulanţă, şi văd şi urgenţele din spital şi sunt destule, să ştiţi”, a precizat medicul. 

Citește și:

Ce spune Raed Arafat despre orarul redus al magazinelor și numărul mare de cazuri

Cât este alocația pentru hrana unui bolnav de Covid-19. Beatrice Mahler: "Mult sub nevoia reală"

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net