Pozele din camera foto găsită pe munte datează din 2011! Turiștii erau, cel mai probabil, nemți

Ultima actualizare:

    Cămașa pusă de turiști la uscat acum aproape 9 ani a fost găsită în apropierea echipamentului abandonat
Cămașa pusă de turiști la uscat acum aproape 9 ani a fost găsită în apropierea echipamentului abandonat

Misterul se adâncește în jurul echipamentului montan sfîșiat de animale sălbatice și al aparatului foto găsite de un localnic în Munții Căpățânii (Vâlcea)! Pozele recuperate din camera avariată înfățișează patru bărbați și s-a presupus că imaginile datează de astă-vară. Surpriză! Fotografiile au fost făcute în 2011, iar camera foto a rezistat aproape 9 ani sub troiene și în arșiță.

Un localnic din Brezoi - Vâlcea a descoperit pe un traseu montan din Canionul cu cascade Vultureasa din Munţii Căpăţânii, pe 7 aprilie, mai multe bunuri abandonate. O echipă de criminalişti şi de salvamontişti a mers la faţa locului pentru cercetări. Aceştia au descoperit mai multe echipamente montane sfâșiate de animale sălbatice, dar şi o cameră foto Canon, din care au fost recuperate mai multe poze în care apar patru bărbaţi. Salvamont România a postat pe Facebook mai multe poze găsite în aparat, cerând ajutorul oamenilor pentru a-i identifica pe turiști. 

Made in Germany

Mai multe detalii incredibile au ieşit la iveală în urma primelor cercetări făcute la faţa locului. Ce i-a determinat pe poliţişti să bănuiască faptul că e vorba despre nişte turişti străini? Pe lângă fizionomiile celor care apar în poze, echipamentul găsit şi alte bunuri sunt fabricate în Germania: şerveţele, cutii de pate, rucsacul.    În plus, s-au găsit un cort, un sac de dormit, o cană de băut, camera foto şi chiar o cămaşă agăţată într-un copac.

Conservele expirau în 2012

Deşi iniţial s-a crezut că bunurile ar fi putut fi abandonate în vara anului trecut, anchetatorii au constatat cu stupoare, după ce au descărcat imaginile, că sunt datate din 2011. În plus, şerveţelele şi cutiile de pate din rucsac au ca dată de expirare anul 2012. Prin urmare, este posibil să fie vorba despre un caz vechi de nouă ani. Astfel s-ar putea explica şi starea de degradare în care se aflau obiectele.   „Fotografiile care au apărut la noi pe site, pe care le-am trimis eu, sunt descărcate dintr-un aparat Canon, fiind datate din 2011. Poliţia ştie exact anul... Au rezistat, pentru că aparatul era în rucsac. La faţa locului a fost găsit rucsacul şi o cămaşă agăţată într-un pom, ca şi cum ar fi fost pusă la uscat.  E foarte posibil ca proprietarul să fi fost surprins de ploaie. Dar nu a fost unul singur acolo, aşa cum reiese şi din poze”, a declarat, în exclusivitate pentru adevarul.ro, Mircea Lera, şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.  

În pozele postate pe Facebook de cei de la Salvamont apar patru bărbaţi. În două dintre ipostaze apare acelaşi bărbat, singur, acesta fiind cel mai probabil proprietarul camerei foto şi a echipamentului montan abandonat. „Sunt patru bărbaţi. Oricum, dacă se întâmpla ceva cu unul... Numai să fi fost ceilalţi nemernici... Că altfel, mă gândesc că anunţau autorităţile, dacă vreunul a păţit ceva. Deci, cam în 2011 a fost acolo cine a fost. Acum se fac demersuri în Germania”, adaugă şeful salvamontiştilor vâlceni. 

Camera foto, o pistă de urmărit

Poliţia Vâlcea a trimis deja fotografiile în Germania solicitând ajutor pentru identificarea celor care apar în imagini. În plus, poliţiştii încearcă să afle şi dacă s-au înregistrat dispariţii în acel an. Pe lângă ajutorul poliţiei din Germania şi a apelului de pe reţelele sociale al celor de la Salvamont, pentru identificarea bărbaţilor mai există o pistă: camera foto. „Când cumperi un aparat foto Canon, rămân înregistrate seria şi numele cumpărătorului, pentru garanţie, aşa că s-ar putea afla măcar în acest mod cine ar putea fi proprietarul şi când l-a cumpărat”, mai crede Mircea Lera.    

Cămașa agățată în copac

Echipamentele nu par să fi fost furate sau pierdute, ci pur şi simplu abandonate, dintr-un motiv încă necunoscut: „Rucsacul este lăsat pur şi simplu. Ori l-a abandonat. Dar atunci de ce şi-a lăsat cămaşa agăţată în copac? Şi într-una dintre fotografiile recuperate din aparat apare pusă la uscat o cămaşă. Este aceeaşi cămaşă care a fost găsită acum în pom”, dezvăluie Mircea Lera.

Vezi pe adevarul.ro mai multe imagini recuperate din aparatul foto abandonat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net