Oamenii din Colectiv: Mimi Voicu, fata care nu ştia să fie supărată

Ultima actualizare:
Mimi Voicu
Mimi Voicu

Incendiul de vineri seară, 30 octombrie, din clubul Colectiv a lăsat în urma sa 32 de persoane decedate şi alte aproximativ 150 rănite. O parte dintre victimele plecate prematur dintre noi au fost conduse în aceste zile (marţi, 3 noiembrie) pe ultimul drum, lasând în urma lor multă durere. Datoria noastră este însă una ceva mai specială. Memoria victimelor tragediei de la Colectiv trebuie cinstită şi trebuie să reuşim să ne aducem aminte de ei, aşa cum erau înainte de fatidica seară de vineri. Oameni liberi, frumoşi, veseli, care se înconjurau de prieteni.

Jurnalistul Alin Paicu ne prezintă pe alinpaicu.ro, povestea lui Mimi Voicu, una dintre victimele incendiului de la Colectiv.

Fata care nu ştia să fie supărată


    Mimi VoicuFoto Arhivă Personală
Mimi VoicuFoto Arhivă Personală

"Pe Mimi Voicu n-a văzut-o nimeni tristă. Şi nu pentru că n-ar fi lăsat să se vadă, ci pentru că, pur şi simplu, aşa era ea. Pe Facebook, la job, pe terasă, la cursurile de yoga sau pe Dâmboviţa, cu canotca, tânăra de 33 de ani era însoţită, inevitabil, de cel mai bun tovarăş: un zâmbet frumos ca un riff de chitară. “Mereu a fost veselă, ne molipsea pe toţi cu optimismul şi cu glumele ei. N-am mai cunoscut pe cineva care să iubească atât de mult oamenii şi care să întindă atât de repede o mână de ajutor. Nu sunt doar vorbe alese, pentru că aşa se cuvine în asemenea momente. Dumnezeu s-o odihnească!”, povesteşte încet unul dintre apropiaţii fetei. Absolventă de Drept şi angajată la o multinaţională cu pereţi de sticlă, ea n-a vrut să plece niciodată din România, deşi părinţii săi erau stabiliţi de mai mulţi ani în străinătate.

Mimi nu putea lipsi de la concertul băieţilor din trupa Goodbye to Gravity, care îi erau prieteni. Dincolo de pasiunea pentru muzica bună, ea le pregătea rockerilor şi ţinuta de scenă.

Flăcările din “Colectiv” n-au cruţat-o şi fata a ajuns într-o rezervă a Spitalului Bagdasar-Arseni, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, cu traheea aproape distrusă de funinginea fierbinte şi cu corneea afectată grav. Intubată şi sedată, Mimi a rezistat până duminică dimineaţă, cât să apuce s-o vadă şi părinţii, veniţi sâmbătă în ţară; apoi numele ei s-a alăturat celorlate de pe lista dureroasă a celor adormiţi. Ca şi Claudiu, Adrian, Vlad sau ceilalţi, ea n-o să fie niciodată statistică. E promisiunea fermă a celor dragi, pe care Mimi i-ar dori veseli şi de-acum înainte", a scris Alin Paicu.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net