Povestea tristă a fetiţelor din Iaşi intoxicate cu dezinfectant de oi. Una din micuţe a fost dată în plasament

Ultima actualizare:

    Micuţele spălate pe cap cu substanţa toxică au fost la un pas să moară
Micuţele spălate pe cap cu substanţa toxică au fost la un pas să moară

Cele trei fetiţe de 6, 9 şi 11 ani din comuna Ţibăneşti (Iaşi), intoxicate recent cu dezinfectant de oi, au fost externate de la Spitalul de Copii Sfânta Maria, dar problemele lor nu s-au terminat. Povestea copilelor salvate de la moarte pare un scenariu de film.

Trei micuţe din satul Văleni (comuna Ţibăneşti) au fost internate în spital pe 5 iunie, în stare gravă, după ce două dintre ele au fost spălate pe cap cu dezinfectant pentru oi, iar a treia s-a şters pe faţă cu prosopul folosit de acestea.

Episodul s-a consumat în satul Jigoreni, din aceeaşi comună. Copilele de 6, 9 şi 11 ani se aflau în vizită la bunica lor, Silvica Grigorescu, mama lui Cătălin. Bătrâna a vrut să le scape pe fetiţele cele mici de păduchi. Beată, femeia a utilizat Tomoxan, o soluţie toxică, de uz veterinar. Norocul copilelor a fost că a venit acasă Cătălin Grigorescu, tatăl lor, le-a găsit plângând şi a sunat la 112. 

Mama, chemată din Germania

După ce elevele au fost declarate vindecate şi au plecat de la Spitalul de ­Copii Sfânta Maria din Iaşi, autorităţile le-au despărţit iar amănuntele sunt şocante. Cele două fetiţe mai mici, de 6 şi 9 ani, surori doar după mamă, au fost date acesteia în îngrijire. Femeia se numeşte Mădălina Dorohoi, are 25 de ani şi s-a întors la copii după ce a fost chemată de autorităţi din Germania, unde era la muncă. Mama şi cele două fetiţe locuiesc într-o casă închiriată. 


    Mădălina Dorohoi, alături de cele două fetiţe ale sale ei
Mădălina Dorohoi, alături de cele două fetiţe ale sale ei

A treia copilă, cea mai mare, de 11 ani, a fost dată în plasament. Cătălin Grigorescu, tatăl ei, nu este de acord şi a cerut autorităţilor anularea măsurii şi încredinţarea fetei. Autorităţile au refuzat însă şi spun că legea nu permite încredinţarea copilului către tată, dacă acesta a făcut închisoare pentru fapte cu violenţă şi dacă nu este cunoscută mama.

”Fata de 11 ani a ajuns în grija unui asistent maternal, după ce a fost externată”, a declarat, pentru bzi.ro, Tiberiu Bantaş, de la Direcţia pentru Protecţia Coplilului Iaşi. 

«Nu pot să dorm noaptea»

Tatăl nu se lasă însă şi e decis să-şi crească singur fetiţa. ”Mama fetei ne-a părăsit când cea mică avea doar 8 luni. Eu o iubesc din tot sufletul şi am avut grijă de ea mereu. Am rămas singur cu un bebeluş, dar părinţii mei m-au ajutat să o cresc. Voi merge chiar astăzi la Iaşi, unde voi depune toate actele necesare în care să demonstrez că pot să am grijă de fată. O iubesc şi o vreau acasă. Nu pot să dorm noaptea, că mă gândesc doar la ea. Fata mea a fost în plasament la părinţii mei, deoarece eu am fost arestat”, a spus Cătălin Grigorescu. El a mai dezvăluit că a divorţat de Mădălina, mama celorlalte două fetiţe, care are acum o relaţie cu fratele lui.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net