Povestea sfâșietoare a Marianei Oprea, rănită în Colectiv

Ultima actualizare:

    Joi, 14 aprilie: Mariana a primit, în numele Asociaţiei  „Colectiv”, cecul de 150.000 de euro de la André RieuFoto: Mediafax
Joi, 14 aprilie: Mariana a primit, în numele Asociaţiei „Colectiv”, cecul de 150.000 de euro de la André RieuFoto: Mediafax

Cicatricile de pe corp, dar şi cele din suflet i-au schimbat viaţa Marianei Oprea. A fost în „Colectiv”, în noaptea tragediei. De atunci, a suferit mult, iar greul nu a trecut, pentru că urmează alte operaţii şi o lungă perioadă de recuperare. Dar Mariana e optimistă şi crede în a doua ei şansă.

O fată frumoasă, firavă, cu trăsături fine şi un aer enigmatic. Este vorba despre tânăra surprinsă în fotografia de mai jos. O poză făcută înainte de 30 octombrie 2015.

Inainte: Tânăra, de profesie arhitect, seangajase la o firmă de publicitate, cu două săptămâni înainte de tragedie
Inainte: Tânăra, de profesie arhitect, seangajase la o firmă de publicitate, cu două săptămâni înainte de tragedie

Joi (14 aprilie), Mariana Oprea a participat la o gală organizată de violonistul olandez André Rieu, în cadrul căreia acesta a donat Asociaţiei „Colectiv” 150.000 de euro. Bani care să-i ajute pe răniţii în „Colectiv”, printre ei şi Mariana. Tânăra, care s-a aflat în acea noapte cumplită în „Colectiv”, a avut arsuri pe 45% din suprafaţa corpului - pe scalp, faţă, mâini şi braţe –, dar şi pe căile respiratorii. Medicii i-au amputat toate degetele de la mâna stângă şi două de la mâna dreaptă, astfel încât fata are nevoie de o proteză care costă 90.000 de euro.

În radiografia făcută de medici se vede cum i-au fost amputate degetele
În radiografia făcută de medici se vede cum i-au fost amputate degetele

De curând, Mariana, architect de meserie, a povestit, pentru ileanaandrei.ro, că a mers singură în Clubul „Colectiv”, acolo întâlnindu-se cu câţiva prieteni. „A început concertul şi era o atmosferă foarte frumoasă. Totul s-a petrecut parcă într-o fracţiune de secundă. Eu, fiind micuţă de înălţime, nu vedeam foarte bine pe scenă, dar am auzit «A luat foc! Asta nu făcea parte din show!». Am văzut că ardea un stâlp”, a mărturisit tânăra.

Apoi, totul s-a desfăşurat foarte repede. „Până să ajungem să ieşim din încăpere, deja jumătate din acoperiş era în flăcări. La un moment dat, mi-am prins piciorul drept în ceva şi nu am mai putut merge. Am realizat că nu mai pot pleca de acolo şi m-am gândit că trebuie să mă descalţ. Doar o fracţiune de secundă m-am uitat în spate şi atunci am văzut că vine flacăra către mine. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi acopăr ochii cu palmele”, a adăugat Mariana.

A leşinat, apoi s-a trezit că e trasă afară de cineva. „Afară, m-am ridicat, eram pe picioarele mele. Nu simţeam absolut nimic, văzusem, în schimb, că, de la coate în jos, nu mai aveam piele pe mâini, îmi atârnau ca nişte mănuşi căzute. Nu mai vedeam clar. Simţeam că nu mai am nici tot părul pe cap”, a mai povestit fata.

A ajuns la Spitalul Colţea, după care a fost transferată la Militar. Apoi, s-a trezit peste o lună şi jumătate la clinica AKH din Viena. „Ăsta a fost primul şoc pe care l-am avut”, a mai spus Mariana. A luat însă viaţa de la început şi e optimistă: „Reînvăţ, de cinci luni, aproape tot: să scriu, să desenez, să îmi coordonez mişcările mâinilor, să mănânc, să mă spăl, să mă îmbrac”.

Patronii clubului, chemați vineri la Parchet

Cei șase suspecți din dosarul „Colectiv”, patronii clubului și reprezentanții firmei de artificii, au fost citați, vineri (15 aprilie), la sediul Parchetului General, potrivit Mediafax. Și asta, „pentru a li se comunica acte procedurale ce au fost efectuate şi pași premergători trimiterii în judecată a dosarului”. Ancheta este aproape de final și ar putea fi trimisă în instanță în circa două săptămâni. În incendiul din „Colectiv” au murit 64 de oameni, iar peste 150 au fost răniți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net