Povestea românului care şi-a găsit marea iubire la capătul lumii. Cum a călătorit 12.000 km în vremea coronavirusului

Ultima actualizare:

    Andrei alături de soţia sa, Roxana FOTO Arhivă personală
Andrei alături de soţia sa, Roxana FOTO Arhivă personală

Povestea lui Andrei, inginer din Vaslui, care şi-a găsit marea dragoste tocmai în Peru pare una desprinsă dintr-un film. E o poveste despre dragoste şi sacrificiu la 12.000 de kilometri distanță.

A cunoscut-o pe Roxana în 2016, într-o perioadă dificilă a vieţii. Era student la Iaşi, iar în paralel lucra pentru a se întreţine. ”În 2016 am căzut legumă la pat, de la suprasolicitare fizică si intelectuală, corpul mi-a cedat. Au urmat câteva luni în care îmi duceam viața de pe o zi pe alta, slăbisem foarte mult. Atunci, în acea perioadă grea, am cunoscut-o pe soţia mea din Peru, s-a întâmplat într-un mod "miraculos" aş putea spune”, își amintește Andrei. În 2017, a mers pentru prima dată în Peru, de unde a revenit în România un an mai târziu. Pe 17 septembrie 2019, s-a reîntors în Peru și pe 21 noiembrie s-au căsătorit.

”Am învăţat spaniola de la zero. De profesie sunt inginer, dar aveam viza de turist şi nu puteam lucra legal pentru că riscam să fiu deportat şi pus cu interdicţie în ţară. A trebuit să fac faţă la multe situaţii de stres la început. Ţară nouă, cultura nouă ...”, mărturiseşte Andrei. Cum viza pentru Peru îi expira la jumătatea lunii martie, Andrei a decis să se reîntoarcă acasă, soţia lui rămânând în Peru.

Pregătirea călătoriei din America de Sud în Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus, a coincis cu decretarea stării de urgenţă şi în Peru. Situaţia a dat planurile peste cap celor doi soţi. În Peru s-au închis graniţele şi s-au suspendat toate zborurile. Andrei avea biletul de avion Lima-Madrid-Bucureşti pentru data de 24 aprilie.

A dormit în aeroporturile pe care le tranzita 

Odată suspendate zborurile, a rămas blocat şi cu banii cheltuiţi. Rămas fără zbor, fără bani şi cu viza expirată, tânărul a contactat Ambasada României din Peru pentru a solicita sprijin în vederea revenirii în țară. A fost ajutat, iar pe 10 aprilie a plecat de pe aeroportul militar Lima către Europa. A urmat o primă escală la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, unde și-a pierdut și bagajele. Cum zborurile spre România erau suspendate, a urmat o altă escală la Helsinki (Finlanda), iar de aici o alta la Stockholm (Suedia), de unde urmează să se îmbarce spre România astăzi, 17 aprilie.Pentru că nu mai avea bani pentru cazări la hotel, Andrei a rămas în aeroporturile pe care le tranzita. Spune însă, că în ciuda situaţiei complicate şi a contextului general cauzat de pandemia de coronavirus, a fost înţeles şi tratat cu respect de către personalul aeroporturilor din Paris, Helsinki cât și Stockholm, inclusiv de către agenţii de securitate, care i-au oferit o pătură şi apă.

Citește întreaga poveste și vezi mai multe fotografii pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net