Povestea mistrețului alb din pădurile Severinului. De ce este animalul o apariție atât de rară

mistret-alb.jpg

Mistreț alb
Mistrețul alb din imagine este aldoilea exemplar descoperit pe teritoriul României
Sursa foto: Facebook, Asociația Wild Caraș-Severin

Mistrețul alb descoperit recent într-o pădure din județul Caraș-Severin este o apariție extrem de rară, o specie care nu se întâlnește, de obicei, la noi în țară. Faptul că a fost văzut acum are, însă, o explicație. Iată ce spun specialiștii!

Camerele de supraveghere montate într-o zonă protejată din județul Caraș Severin - mai exact o pădure - au surprins recent imagini cu o turmă de mistreți. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, ceea cea atras atenția specialiștilor a fost apariția unui exemplar de culoare albă, un lucru extrem de rar la noi în țară. Potrivit imaginilor, mistrețul este integrat perfect în grupul său, iar acest lucru se deduce din faptul că se hrănește împreună cu celelalte animale. 

mistret.jpg

Porc mistreț albinos într-o pădure
Porcul mistreț albinos, o apariție rară în România
Sursa foto: Facebook, Asociația Wild Caraș-Severin

Cum a apărut mistrețul alb 

Specialiștii din cadrul Asociației Wild Caraș-Severin, acre au ampalsat camerele video în pădure, spun că această rasă a apărut în urma încrucișării porcului domestic cu cel mistreț și că astfel de cazuri au fost semnalate cu precădere în vestul Ungariei.  Biologii nu exclud posibilitatea unei migrații a mistrețului alb din țara vecină. Iată declarația acestora pe pagina oficială de Facebook: 

captura-foto.jpg

Captură foto de pe pagina oficială de facebook a Asociației Wild Caraș-Severin
Specialiștii au declarat că mistrețul albinos este rezultatul unei înrucișări între un porc domestic și un mistreț sălbatic
Sursa foto: Facebook, Asociația Wild Caraș-Severin

„Dragi prieteni, asa cu va spuneam si cu alte ocazii, in natura surprizele nu intarzie sa apara. Zilele trecute am suprins pe o filmare un mistret alb (albinos). Se pare ca e un fenomen destul de rar intalnit la noi, este al doilea caz pe care noi il inalnim in judet. Se pare ca vecinii nostrii maghiari se confrunta mai des cu acest fenomen, in zonele din V si NV tarii, se vorbeste deja de o migratie a acestora din Ungaria. Cazuri similare au fost semnalate si in judetul Vrancea de o asocitie care monitorizeaza fauna din zona!.

Vezi AICI video cu porcul mistreț albinos.


 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1