Povestea magazinului cu bicicleta mov. Miroase amețitor

Ultima actualizare:

    Ana Neagu (35 de ani) şi-a „botezat“magazinul mov „Levandinne“. FOTO: adevarul.ro
Ana Neagu (35 de ani) şi-a „botezat“magazinul mov „Levandinne“. FOTO: adevarul.ro

În centrul orașului Târgu Jiu, pluteşte o mireasmă îmbietoare de lavandă. Cei mai mulţi dintre trecători nu ştiu de unde vine acest parfum. Magazinul este unul special: are mobilier mov, ceşcuțe mov, bicicleta mov.

Magazinul cu bicicleta mov este o pată de culoare în provincialul oraş de pe malul Jiului. Se află în centrul civic al orașului Târgu Jiu. În jurul acestuia pluteşte o mireasmă îmbietoare de lavandă. Cei mai mulţi dintre trecători nu ştiu de unde vine acest parfum, scrie adevarul.ro.

Este locul unde se vinde lavanda în diferite forme: ca tinctură, săpun, bucheţele sau aranjamente florale. În spatele tejghelei se află o tânără blondă, mereu dispusă să converseze cu clienţii şi să le explice tot ce este nevoie despre produsele pe care nu doar le vinde, ci le şi realizează cu mâinile ei.

Ana Neagu (35 de ani) şi-a „botezat“ toată această poveste mov şi frumos mirositoare „Levandinne“. Totul a început în urmă cu trei ani, la puţin timp după ce Ana s-a mutat la casă, împreună cu familia ei. A născut un băieţel frumos şi, împreună cu soţul, a luat decizia de a se muta de la bloc, spre binele copilului.

Ana Neagu cultivă două soiuri de lavandă pe o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi
Ana Neagu cultivă două soiuri de lavandă pe o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi

”Am primit cadou de la o prietenă o tufă de lavandă, pentru că m-am mutat la casă. Am pus-o lângă un gard. Tot îngrijind-o, am prins drag de ea. Apoi, am început să o multiplic. Făceam, la început, săculeţi cu lavandă, pe care le ofeream prietenilor şi rudelor sau îi puneam în dulap“, a povestit Ana Neagu, pentru adevarul.ro.

Pentru că lângă casă deţinea o suprafaţă generoasă de teren, Ana s-a gândit împreună cu soţul ei să o cultive cu lavandă. „Pe o porţiune, pământul era bolovănos şi nu creştea nimic. Nu ştiam ce să punem. Am tot căutat informaţii despre lavandă şi am aflat că solul acela era perfect pentru ea. «Ce o să faci cu ea?», m-a întrebat soţul. «Nu ştiu. Măcar este frumos», i-am spus. Am comandat butaşii şi am fost ajutată de rude ca să-i plantez. Nu sunt flori pretenţioase, doar că nu le place prea mult apaׅ“, a povestit Ana Neagu, citată de adevarul.ro.

Cultivă lavandă pe 1.000 mp

Ana Neagu cultivă două soiuri de lavandă pe o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi. A învăţat singură cum să cultive lavanda. La început curăţa buruienile manual, cu sapa. „Până ajungeam pe al nouălea rând, buruienile reapăreau pe primul. M-am gândit că trebuie să fac ceva şi atunci am luat folie. Pentru că nu am ştiut cum s-o pun, a zburat-o vântul. Apoi am văzut un videoclip în care arăta cum se pune folia în solar, cum se făcea un şanţ pe margine şi se acoperea pe urmă“,povesteşte Ana Neagu greutăţile prin care a trecut.

Cu timpul, Ana şi-a dorit un magazin aşa cum văzuse în străinătate. Visul i s-a îndeplinit în urmă cu câteva luni. Înainte de Crăciun, a pus în vânzare la diferite magazine din oraş primele produse. În cele din urmă a închiriat spațiul unde a deschis magazinul mov.

Clienţii şi în special turiştii sunt încântaţi de magazinul cu lavandă şi de bicicleta mov. Toţi se fotografiază cu aceasta, iar un francez a dorit să-i ducă soţiei sale un aranjament floral. „Mulţumirea cea mai mare este atunci când vin turiştii şi îşi fac poze cu bicicleta, iar un străin mi-a propus să pun o taxă pentru ca cine doreşte să se plimbe cu bicicleta. Erau impresionaţi de aranjamente“, a povestit Ana Neagu pentru adevarul.ro.

Citește și

Festivalul îngheţatei, în Bucureşti

Cine este vloggeriţa din România câştigă 10.000 de euro în fiecare lună! Succesul ei răsunător, datorat şi lui Selly

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net