Povestea lui Arsenie Boca, în «Weekend Adevărul»

Ultima actualizare:

I s-a interzis să mai poarte haina monahală sau să slujească în altar, ca preot. Pictura sa, cu un caracter unic în lume, a făcut ca Biserica Drăgănescu, din judeţul Giurgiu, să devină o „Capelă Sixtină a Ortodoxiei Româneşti".

Acum, la mormântul lui de la Mănăstirea Prislop vin săptămânal mulţimi de pelerini. În Săptămâna Mare, „Weekend Adevărul" (numărul din 3-5 mai) vă prezintă o poveste despre Arsenie Boca, spusă cu vorbele unor oameni care l-au cunoscut.

Aspazia Oţel Petrescu, fost deţinut politic, îşi aminteşte cum, într-o noapte, Arsenie Boca a purtat prin furtună o lumânare aprinsă.

„Era de groază, bubuia furtuna, iar sălciile pur şi simplu măturau aleea cu coroanele lor. Părintele a luat din sfeşnic o lumânare groasă şi ne-a ţinut-o nouă, să avem lumină. La vijelia aia, flăcările se învolburau în toate felurile, mergeau în dreapta, în stânga, dar nu s-au stins. Apoi mi-a spus: «Ţine şi tu lumânarea asta». La mine lumânarea s-a stins imediat. «Vezi», a adăugat, «trebuie să înveţi să ţii o lumânare în furtună».

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net