Povestea incredibilă a eroului fără un picior care a luat medalie la atletism

colajwebmaior.jpg

Rănit în Afganistan, maiorul Laurențiu Șerban a dovedit la Olimpiada Veteranilor de Război că poți să fii erou și pe terenul de sport
Citeste tot despre: 

Rănit în Afganistan, primul militar român subiect de documentar pe celebrul canal Discovery, nu a vrut să fie lăsat la vatră. Este în continuare membru combatant al Forțelor de Comando, pilot de parapantă şi în timpul liber goneşte pe motocicletă. Ieri, a fost medaliat cu bronz în proba de atletism 1500 de metri, la jocurile paralimpice destinate veteranilor de război, ”Invictus Paralympics Games”, la Toronto în Canada

Sunt oameni care stau toată viața în rând și alții născuți să iasă în față. Maiorul Laurențiu Șerban (37 de ani) este unul dintre aceștia. Parașutist militar, a fost rănit în misiune, în Afganistan, în anul 2006 când și-a pierdut un picior încercând să-și salveze camarazii atacați în timp ce executau o misiune de patrulare cu vehicule blindate.

echipament.jpg

Acesta este echipamentul de luptă al maiorului

 

”Nu este decât o cale: de mers înainte”, și-a spus românul și așa a făcut. În loc să treacă la un birou, s-a antrenat și mai bine cu Trupele de Comando. A dovedit-o coborând pe coardă din elicopter, într-un exercițiu specific trupelor de elită, cu participarea aliaților NATO, la Capul Midia în 2016. În paralel, a devenit pilot de parapanta, iar în timpul liber continuă să meargă cu motocicleta.

Laurenţiu Şerban este un erou cu acte, a primit Medalia naţională "Serviciul Credincios clasa I". Ofițerul a fost în iunie 2011 erou într-un material apărut pe canalul Discovery despre oamenii care trebuie să fie exemplu, după ce au trecut prin încercări cumplite. A fost ales Șerban, care acum, la Toronto, este căpitanul lotului Invictus România. El vrea să fie o voce și să ajute: a înființat o asociație caritabilă pentru militarii care au suferit și ei accidente în timpul misiunilor.

Ieri, la Toronto, maiorul Laurențiu Șerban a obținut prima medalie a delegației României la jocurile paralimpice destinate veteranilor de război, ”Invictus Paralympics Games 2017”. El a cucerit ”bronzul” la atletism, în proba de 1.500 m.

Echipa României care participă la jocurile Invictus de la Toronto este formată din 15 militari răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak.

echipa.jpg

Aceștia sunt cei 15 viteji care reprezintă România la Jocurile Paralimpice ale Veteranilor, o adevărată Olimpiadă a Eroilor

 

Echipa participă la șase discipline sportive individuale: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot. De asemenea, echipa României va concura și în competiția de volei din poziția șezând

Loading...

Citește și

  • Trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Ungureanu, pompierul de 24 de ani, care a murit marţi noapte în incendiul de la Complexul Comercial “Dragonul Roşu” din Bucureşti, a fost adus acasă, iar astăzi va avea loc şi înmormântarea în comuna Valea Mare.

  • A luptat în Afganistan unde a fost grav rănit. Şi-a văzut doi colegi murind, iar el a rămas fără picioare. Nu a renunţat însă la luptă nici un moment, iar acum Vasile Zbâncă s-a întors la marea lui dragoste: Armata. E mândru că poate îmbrăca din nou uniforma militară.

  • Va fi cea mai frumoasă paradă militară din ultimii 24 de ani, promit guvernanţii. Mii de militari au făcut repetiţii, la zero grade, dar nu se plâng, pentru că munca lor este dură şi au învăţat să se descurce cele mai dificile situaţii. Printre ei şi Max, un câine-lup care a "luptat" în Afganistan.

  • laurentiu serban

    15 români răniți în Afganistan participă la Jocurile Paralimpice Invictus, o competiție ce durează o săptămână și se desfășoară în Canada, la Toronto. După ceremonia de deschidere de duminică, 24 septembrie, a doua zi a început competiția propriu-zisă. Cu noroc pentru România, căci maiorul Laurențiu Șerban a adus prima medalie pentru delegația noastră.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1