Povestea dramatică a paraşutistului care a murit la Cluj. "Vlad a iubit cerul"

familie.jpg

Familie, Vlad Lupas, Andreea Lupas
Vlad şi Andreea Lupaş, împreună cu unul dintre copii
Foto: Facebook / Andreea Lupas

Destinul i-a frânt sâmbătă aripile! Vlad Lupaș (27 de ani), directorul comercial al unui lanț de restaurante din țară și din străinătate, a murit în urma unui salt cu parașuta de la 3.000 de metri. Polițiștii clujeni și o echipă de Aviația Civilă au deschis anchete. Bărbatul e tatăl a doi copii, iar soţia sa e însărcinată.

Îi plăceau înălţimile şi senzaţiile tari oferite de salturile din avion. Vlad Lupaş a pornit sâmbătă spre aerodrumul Luncani (judeţul Cluj), nerăbdător să urce în avion şi să se lase apoi pradă curenţilor de aer, ca în multe alte weekend-uri. Numai că sâmbătă a fost ultimul salt: după ce a sărit de la 3.000 de metri altitudine, dintr-un avion ușor, paraşuta nu i s-a deschis şi a căzut cu 200 de kilometri pe oră. Tânărul de 27 de ani era unul dintre fondatorii lanțului de restaurante Salad Box. Făcea parașutism de şase ani, avea circa 400 de salturi la activ şi era unul dintre cei mai buni sportivi de la Clubul SkyDive Transilvania.

andreea_lupas.jpg

andreea lupas, parasutism
Şi Andreei Lupaş, soţia lui Vlad, îi plac salturile din avion
Foto: Facebook / Andreea Lupas

Soția sa e, de asemenea, amatoare de parașutism, dar nu a mai sărit în ultimele luni pentru că e însărcinată cu al treilea copil, după cum povestesc apropiaţii.

"S-ar fi lovit de fuselaj"

Medicii ajunși la locul prăbuşirii nu au mai putut face nimic: „Bărbatul a fost găsit fără semne vitale“. Mama parașutistului nu-și putea stăpâni ieri lacrimile la locul tragediei. Nici prietenilor nu le vine să creadă că s-a petrecut o astfel de nenorocire. 

accident.jpg

accident, parasutism, cluj, vlad lupas
Tânărul s-a prăbuşit între Drumul Naţional 1 şi Arieş, în apropierea satului Luncani din comuna Luna
Foto: "Adevărul"

Unii au postat mesaje emoționante pe pagina de Facebook a Andreeei, soția parașutistului. „Andreea, știu, cuvintele sunt de prisos în momente ca și acestea. Orice am spune orice am face nu putem să dăm timpul înapoi. Vreau să îți spun doar ca Vlad a iubit cerul, atât de mult încât îi plăcea să zboare și mai apoi să plonjeze în marea cea albastră de lumină. Sărea alături de prietenii lui. Dar astăzi el este în Lumină alături de Creatorul nostru. Cât pentru tine și copilașii tăi, nu pot decât să îți amintesc un lucru care să te liniștească. Dumnezeu însuși prin Cuvântul Lui promite că o să aibă grijă de voi. Fiți binecuvântați“, scrie Renee Radu Arianna Morea. Mesajele au venit nu doar din Cluj, ci și de la amici din Indonezia și din Anglia.

doru_baciu.jpg

Doru Baciu, parasutism
Doru Baciu, instructor de paraşutism, a sărit din avion chiar înaintea lui Vlad
Foto: Facebook / Baciu Doru-Ovidiu

Vlad Lupaș a sărit dintr-un avion mic, de patru persoane. Doru Baciu, preşedintele Clubului Skydive Transilvania şi instructor de paraşutism, sărise chiar înaintea lui Vlad: „În prima fază, s-a identificat că paraşuta sa de rezervă s-a deschis accidental, în avion, şi a fost smulsă de curenţii de aer. A fost smuls şi el afară şi s-ar fi lovit de fuselaj“. În acest caz, din cauza loviturii, e posibil ca Vlad să nu mai fi fost conştient şi, implicit, să nu mai fi acţionat deschiderea paraşutei principale.

Director al unui lanț de restaurante

Vlad Lupaș era director comercial la Salad Box, un lanț de restaurante fondat în 2012 la Cluj. Compania are 37 de unităţi, dintre care trei în străinătate, în Ungaria și în Germania, devenind al treilea cel mai mare lanţ de restaurante cu servire rapidă ca mărime din România, după McDonald’s şi KFC. Cifra de afaceri din 2015 a fost de circa 14 milioane de euro. Salad Box promovează mâncarea sănătoasă, iar cumpărătorii pot să-și creeze propria salată.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

Loading...
 
 

Citește și

  • Întreaga planetă l-a acuzat că nu are toate ţiglele pe casă, însă paraşutistul american Luke Aikins (42 de ani) a reuşit, sâmbătă, imposibilul! A sărit în gol de la 7.620 de metri înălţime făsă paraşută şi a aterizat într-o plasă suspendată la 27 de metri de sol.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 490512180


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1