Poveste din nordul îndepărtat. Elf-ul lui Moș Crăciun este o româncă: Alina Filipoaia

Ultima actualizare:

    Alături de Moş Crăciun, în Santa Park din Rovaniemi
Alături de Moş Crăciun, în Santa Park din Rovaniemi

Are, de câţiva ani, o viaţă de basm. Locuieşte în Ţara lui Moş Crăciun, la Rovaniemi, în Laponia. Alina Sânziana Filipoaia trăiește în fiecare an magia Crăciunului, printre nămeţi şi printre reni, în Finlanda, adică locul de unde Moșul pleacă în lume, cu sania, pentru a le duce cadouri copiilor cuminți.

În urmă cu patru ani, Alina Sînziana Filipoaia a părăsit Suceava natală şi a plecat în nordul Europei, tocmai în Laponia. Era studentă la Facultatea de limbi străine din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj, unde învăța finlandeza și norvegiana. „Am vrut să plec în Finlanda doar câteva luni, pentru a învăța bine limba“, începe povestea tinerei în vârstă de 25 de ani.

"Moşul are un tunel magic"

Acolo, aproape de Polul Nord, a luat viaţa de la capăt. Timp de un an, Alina a fost babysitter la o familie de ruși. Inevitabil, s-a îndrăgostit de Ţara lui Moş Crăciun şi a aplicat la o facultate de management în turism. Așa a avut ocazia să facă practică la un complex de vacanţă din Rovaniemi: Santa Park. Anul trecut, românca  a fost unul dintre elfii lui Moș Crăciun și s-a numit Fifolino.

Complexul este situat într-o grotă, iar Alina a făcut de toate: a vândut bilete la intrare, a fost ghid pentru turiști, a fost ospătar și i-a dus pe copii în parcul de distracții. În casa lui Moș Crăciun, prichindeii învață să decoreze turtă dulce.

Nu de puține ori a trebuit să răspundă întrebărilor adresate de micuţi. „De exemplu, dacă eram întrebați de ce Moș Crăciun există și la celălalt centru turistic, Santa Village, eu le spuneam că are un tunel magic prin care călătorește”, se amuză suceveanca.

Click! spune

Cei care aleg o vacanţă de cinci zile în Ţara lui Moş Crăciun trebuie să scoată din buzunar câte 1.100 de euro. Aici, la Cercul Polar, urarea care se aude este „Hyvää joulua!“ (Crăciun fericit!). Pe timpul iernii, temperatura coboară la minus 30 de grade Celsius, iar turiștii se pot plimba cu snow-mobilul pe râurile îngheţate. O altă atracție sunt renii, care pot fi întâlniţi la tot pasul.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net