Postul Paştelui. Chec de post, desert delicios fără lapte, fără ouă

chec_de_post.jpg

chec_de_post
O reţetă simplă, de chec de post, fără lapte, fără ouă, adică fără desert “de dulce”
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Perioada de post, pentru persoanele care sunt decise să-l repecte „ca la carte”, vine cu restricţii alimentare. Uite o reţetă simplă, de chec de post, fără lapte, fără ouă, adică fără desert “de dulce”.

Este Postul Paştelui, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne abţinem şi de la dulciuri. Iată o reţetă de o prăjitură fără lapte sau ouă: chec de post cu dulceaţă.

Chec de post, desert delicios fără lapte, fără ouă

O reţetă extrem de simplă de chec poate fi preparată cu succes şi în această perioadă de post, pentru că nu încalcă nici o regulă alimentară impusă de post. Astfel, fără ouă şi lapte, ingrediente obişnuite la aproape orice prăjitură, checul de post poate fi o alternativă la prăjituri, pentru persoanele care postesc, scrie adevarul.ro.

Ingrediente

  • 2 căni de făină
  • o cană de zahăr
  • 1/2 cană de ulei
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 cană de apă
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de dulceaţă (să nu fie prea lichidă) sau fructe din compot (stoarse bine).
  • La alegere: cacao, nucă, nucă de cocos, stafide sau orice ne dorim, pentru completare.

Mod de preparare

  • Uleiul cu zahărul, făina, apa şi zahărul vanilat şi praful de copt se pun într-un vas şi se amestecă toate, până se ajunge la o compoziţie omogenă.
  • Apoi se împarte în două. Într-una din părţi se va adăuga dulceaţa, iar în cealaltă, oricare dintre ingredientele alese.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşează, pe rând, câte puţin din fiecare din cele două compoziţii, apoi se dă la cuptor la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
  • Se poate face testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă este bine coaptă, iar când aluatul nu se va lipi de scobitoare, prăjitura poate fi scoasă din cuptor.

Citeşte şi:

Delicioasa prăjitură de post a călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Iată rețeta

Pizza fără carne. Află cea mai delicioasă şi sănătoasă reţetă

Loading...

Citește și

  • sarmale_cu_orez-post

    În Postul Paștelui, sarmalele cu orez nu lipsesc de pe masa multor români. Iată o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin! Sunt foarte bune şi fără a fi încălzite, mulţi preferând să le consume reci.

  • ardei_umpluti-postul_craciunului-reteta

    În Postul Crăciunului, felurile de mâncare pe care le prepară gospodinele trebuie să conţină neapărat legume din belşug. Un aliment ideal pentru această perioadă este ardeiul pe care îl poţi consuma în diferite variante, în salate, copt sau umplut. Iată reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop pentru ardei umpluți de post!