Poșta Română a scăpat de datoriile istorice. A plătit la ANAF 135 de milioane de lei

Ultima actualizare:

    Poșta Română a scăpat de datoriile istorice pe care le avea la stat
Poșta Română a scăpat de datoriile istorice pe care le avea la stat

Poşta Română şi-a achitat toate datoriile istorice. Compania a plătit către ANAF 135 de milioane de lei, dar a fost scutită de la dobânzi și penalități.

Compania Națională Poșta Română nu a reusit să atragă de-a lungul timpului nici un investitor pentru privatizare.

Și asta din cauza datoriilor foarte mari și a cheltuielilor ridicate cu angajații. O primă problemă a fost rezolvată.

Instituția a reuşit să-şi achite integral datoriile după ce, în data de 20 august 2020, a virat suma de aproape 135 milioane de lei către ANAF - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Astfel, au fost anulate obligaţii de plată accesorii în valoare de 45,3 milioane de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi.

„Poşta Română a moştenit multe datorii. Situaţiile financiare actuale oferă o imagine pozitivă. Se observă o îmbunătăţire a indicatorilor economici, ceea ce va asigura o mai bună finanţare a activităţii în perioada următoare, perioadă în care am demarat investiţii masive care vor ajuta la creşterea calităţii serviciilor poştale. Este o dovadă în plus că ne uităm la viitor şi nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Poșta Română este printre primele companii naţionale care s-au preocupat de îndeplinirea obligaţiilor către bugetul de stat, reafirmându-şi poziţia de companie solidă, chiar în această perioadă economică dificilă.

Poşta Română se află anul acesta pe un trend pozitiv, ceea ce îi dă posibilitatea de a-şi continua proiectele de dezvoltare prin investiţii importante.

Poșta Română are 24.000 de angajaţi

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România.

Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. Poșta Română are 24.000 de angajaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net